Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski premijer Ivo Sanader danas je osudio prošlotjedni fizički obračun dvoje članova HRT-ova Programskog vijeća, te se založio za izmjene Zakona o HRT-u, ali tek nakon jesenskih parlamentarnih izbora.


- Nije mi bilo drago vidjeti te scene, te je ljude izabrao Hrvatski
sabor da predstavljaju javnost, rekao je Sanader u jednoj radijskoj emisiji, komentirajući sukob u Vijeću HRT-a.

Vezani članci Zgrada HRT-a Sindikat i HND oštro osudili Milanovićev napad na novinare HRT-a: "Nismo Yutel, obratite se Kazimiru Bačiću" Igračke i natpis za preminulu djevojčicu Iluzija je da se događaji zlostavljanja djece neće ponoviti: ''Zaključavao me u mračnu sobu cijeli dan bez hrane, vode i WC-a. Imala sam tri godine''

Kazao je i kako će se "vjerojatno morati mijenjati zakon, ali poslije izbora jer to u izbornoj godini ne bi bilo dobro".

Nedopustivim je ocijenio da nad javnom televizijom nema financijskog nadzora. 

- Nakon formiranja nove vlade, jedan od prvih poteza bit će
izmjene Zakona o HRT-u, prvenstveno vezano uz financijski nadzor, rekao je i dodao da kad ne bi bilo politički rizično, zakon bismo mijenjali i prije izbora, upravo zbog financijskog nadzora, a način izbora glavnog ravnatelja je u drugom planu.

Sanader je odbacio komentare da Vlada nedovoljno surađuje u obrani hrvatskih generala optuženih pred Haškim sudom, ističući kako Vlada čini sve što je u njenoj moći.

- Umjesto dežurnih kritičara, trebalo bi pitati braniteljske timove
optuženih, koji su, po mojim informacijama i onom što su izjavljivali, zadovoljni suradnjom i nemaju primjedbi", rekao je Sanader.

Zamoljen da komentira napise o nesuglasicama između odvjetničkih timova optuženih generala, Sanader je kazao kako osobno ima dojam da su generali surađivali, da surađuju i da će i ubuduće surađivati jako dobro.

- S njihovim odvjetničkim timovima je nešto drugačije i ja mogu
razumijeti da se oni u žaru borbe previše skoncentriraju na svog
branjenika i zaborave drugu dvojicu, međutim, uvjeren sam da će i oni uvidjeti da treba obraniti cjelokupnu istinu od Domovinskom ratu i da će se na taj način obraniti i svaki pojedini klijent, kazao je premijer.

Izrazio je nezadovoljstvo odlukom Sudskog vijeća Haaškog suda koje odvjetniku Miroslavu Šeparoviću ne dopušta zastupanje generala Mladena Markača. Rekao je kako se nada da će se u žalbenom postupku Šeparoviću ipak omogućiti da brani svog klijenta.