Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader: Vlada štiti hrvatske interese u Haagu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Ivo Sanader izjavio je da Vlada poduzima sve kako bi zaštitila hrvatske interese u postupcima pred Haškim sudom, pa i ono o čemu možda javno ne govori.

Sanader je to rekao tijekom saborskoga aktualnog prijepodneva, odgovarajući na zastupničko pitanje HNS-ovca Joze Radoša, koji je premijera prozvao da je 2002., dok je bio u oporbi, "svjesno obmanuo javnost", najavljujući niz mjera kojima će HDZ pobijati neprihvatljive kvalifikacije iz haških optužnica.

Pročitajte i ovo Hrvoje Vojković ispitan u EPPO - 3 Pušten na slobodu Hrvoje Vojković priznao sve? Ured europskog tužitelja objavio detalje o prijevari Poticaji za električne automobile - 3 Kupnja električnih automobila Tko prvi, njegov poticaj: Država će podijeliti 15 milijuna eura, provjerite uvjete

Sanader mu je uzvratio da "pozdravlja činjenicu da je zastupnik konačno došao na crtu najbolje politike, što nije činio dok je bio ministar obrane".

"Nema te politike osim nas, a i vas pozivam da nam se pridružite, koja će zaštititi hrvatske interese pred Haagom", rekao je Sanader Radošu, dodajući da se hrvatski interesi najbolje štite afirmacijom države i pozicijom koju Hrvatska danas ima u međunarodnoj zajednici.

Marina Jurjevića (SDP) zanimalo je što je Vlada poduzela protiv odgovornih u splitskoj Policijskoj upravi kako bi kaznila odgovorne za "zataškavanje slučaja Brodosplit".

Jurjević, naime, tvrdi, da splitska policija, umjesto protiv
odgovornih, kaznene prijave podiže protiv onih koji su se usprotivili potpisivanju ugovora štetnih po tvrtku.

"Koliko god ste mi simpatični, nećete me dobiti da se miješam u istražne radnje policije, ili bilo kojeg drugog tijela, a kad bih htio mijenjati tu politiku, jedino bih mogao vas postaviti za ministra policije", odgovorio mu je Sanader.

Silvano Hrelja (HSU) pitao je što Vlada namjerava učiniti kako bi zaživio model dokupa mirovine za nove umirovljenike.

Sanader mu je odgovorio da će Gospodarsko-socijalno vijeće (GSV) o tomu raspravljati već na slijedećoj sjednici, te da će Vlada nastojati da dokup, koji su poduprli sindikati, dobije podršku i Hrvatske udruge poslodavaca, te obrtničke i gospodarske komore.

Na pitanje Ivana Čehoka (HSLS) kada će se tekstilnoj i drvnoj
industriji isplatiti poticaji za ovu godinu, potpredsjednik Vlade
Damir Polančec odgovorio je da će u prosincu raspisati natječaj za subvencioniranje drvne industrije, na koji će se moći javiti poduzetnici koji žele ulagati u suvremenu opremu, u izgradnju brenda ili u bolju iskorištenost drva.

Za subvencioniranje drvne industrije Vlada je za iduću godinu
predvidjela 41 milijun kuna, a više će novca dobiti i tekstilna
industrija, najavio je Polančec.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene