Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader: S partnerima ću zemlju lakše voditi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Voditi Hrvatsku u dva mandata je iznimna čast i rekao bih da se to događa u prijelomnim vremenima. Bit će to dobre četiri godine', rekao je Ivo Sanader u razgovoru za Novu TV, u kojem je progovorio i o prioritetima nove Vlade.

Već na prvoj sjednici Sabora, 8. ili 9. siječnja, koju je u našem Dnevniku jučer najavio predsjednik Mesić, mogla bi biti izglasana i nova Vlada. 

Pročitajte i ovo Damir Habijan fascinantno mu je Habijan poručio oporbi: "Priznajte da ste izgubili" Konstituiranje Sabora - 1 utrka s vremenom Ovo su rokovi za sastavljanje saborske većine: Što ako ne uspije izglasavanje predsjednika Sabora?

Iako HDZ još nije potpisao koalicijske sporazume sa svim budućim partnerima, kao ni riješio kadrovska pitanja, zadaće nove Vlade već su poznate. 

Dok s koalicijskim partnerima 'brusi' detalje sporazuma i programa Vlade, u sljedeće 4 godine mora ojačati gospodarstvo, završiti sve započete infrastrukturne projekte, plinificirati Hrvatsku i riješiti navodnjavanje Slavonije. 

'Među izazovima koji su pred nama tu je nastavak borbe protiv korupcije, reforma pravosuđa i borba protiv kriminala. Očekujem dobre rezultate već u prvoj godini mandata', rekao je Sanader.

Novu Vladu već na proljeće očekuje pozivnica za NATO, a mnogo je posla i oko pregovora s Europskom unijom. 

'Želimo do konca 2008. završiti pregovore ili najkasnije početkom 2009. da bi 2009. mogli postati članicom', rekao je Sanader.
 
Upravo će Vlada koju HDZ sada sastavlja s koalicijskim partnerima uvesti Hrvatsku u Europsku uniju i NATO. 

Njezin mandatar, Ivo Sanader, osjeća se, kaže, jako dobro. Jedini je do sada dobio priliku vladati još četiri godine. 

'Voditi Hrvatsku u dva mandata je iznimna čast i rekao bih da se to događa u prijelomnim vremenima', rekao je Sanader.

U odnosu na protekle četiri godine, u Banskim dvorima štošta će se promijeniti. HDZ više ne vlada sam, no novog - starog premijera to očito ne plaši.

'Ne mislim da će biti teže, bit će lakše jer ćemo sve unaprijed dogovoriti, neće biti iznenađenja', zaključio je Sanader.

Priprema programa nove Vlade, ujedno i koalicijskog
sporazuma sa zeleno - žutima, pri kraju je. Prioriteti su obznanjeni. Još samo da doznamo tko će ih ispunjavati na
ministarskim funkcijama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene