Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader: Prošlo je vrijeme kad su drugovi odlučivali tko smije govoriti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader večeras je na središnjem predizbornom skupu za VI. izbornu jedinicu u Sisku, pred više tisuća građana, u povodu SDP-ovih reakcija na današnju poruku Hrvatske biskupske konferencije, poručio SDP-u da je prošlo vrijeme kada su, kako je rekao, "drugovi i drugarice odlučivali tko smije, a tko ne smije govoriti u Hrvatskoj".

Kako je rekao, SDP je 1999. zlorabio mišljenje HBK o "grijehu struktura", istaknuvši kako im tada mišljenje biskupa nije smetalo, a danas, kad Hrvatska napreduje, kad to zaključuje HBK a potvrđuje i svijet, SDP bi zabranio biskupima reći što misle .

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pod povećalom javnosti Tko je sudac kojeg su zvali 'HDZ-ov dečko'? Slika nije dostupna Pozdravio presudu generalima Europarlamentarac Posselt pozdravio oslobađanje generala

"Hrvatski biskupi smiju reći svoje mišljenje o stanju u Hrvatskoj, kao i svi drugi hrvatski građani, i nitko im to pravo, pa ni SDP, ne može i ne će zabraniti. Ne će SDP odlučivati smiju li hrvatski biskupi i HBKa govoriti o stanju u Hrvatskoj", rekao je Sanader.

S HDZ-ova skupa u Sisku, održana na gradskoj tržnici, Sanader je poručio biračima da na idućim izborima 25. studenoga ne rasipaju svoje glasove na druge stranke slične HDZ-u, već da svoj glas daju HDZ-u, kako se glasovi ne bi raspršili i kako njihovi glasovi za druge stranke centra i desnice ne bi otišli SDP-u, odnosno ljevici, jer se, po njegovim riječima, bira između HDZ-a i ljevice.

Napomenuo je da takvo njegovo mišljenje nije upereno ni protiv koga, a posebno ne protiv prijatelja iz drugih stranaka koji su programski i po orijentaciji srodni HDZ-u, već je to poziv biračima da se glasovi ne rasipaju, istaknuvši kako on cijeni i poštuje druge srodne stranke.

Velikogoričkom gradonačelniku Toninu Piculi i SDP-u je poručio:
"Izgradit ćemo autocestu Zagreb - Sisak do Siska i vozit ćemo se njome", i time prokomentirao odbijanje gradonačelnika Picule da, po Sanaderovim riječima, donese odluke potrebne za nastavak gradnje autoceste Zagreb - Sisak.

Naglasio je i da je Vlada s njim na čelu riješila pitanje opstanka i daljnjeg rada sisačke Željezare. "U Sisku više nema radničkih nemira, nema više Novog mosta, jer smo riješili problem sisačke Željezare, uspješno smo ju privatizirali, a novi američki vlasnik počeo je prvi put plaćati i komunalnu naknadu gradu Sisku. 

To je potvrda da Željezara ima dobra vlasnika i da će se i dalje razvijati, da smo spasili Željezaru, 1400 radnih mjesta i da u Sisku više ne će biti radničkih nemira na Novom mostu zbog Željezare. To je uspjeh HDZ-a i ove Vlade", istaknuo je Sanader.

Na središnjem predizbornom skupu u Sisku predstavljeni su kandidati HDZ-a u VI. izbornoj jedinici. Oni su danas na čelu s prvim na listi Ivanom Šukerom bili i u Novskoj, Jasenovcu, Hrvatskoj Dubici, Hrvatskoj Kostajnici, Donjim Kukuruzarima i Petrinji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene