Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak suđenja

Sanader opet pred sudom za Planinsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader u četvrtak bi ponovno trebao sjesti na optuženičku klupu zagrebačkog Županijskog suda gdje će se nastaviti suđenje u slučaju Planinska.

Na posljednjem ročištu u veljači ispitivane su građevinske vještakinje koje su odgovarale na pitanja Sanaderove obrane i Uskoka o vrijednosti nekretnine u Planinskoj ulici od čije je prodaje Sanader navodno primio 17 milijuna kuna nezakonite provizije. No, kako su zbog pojašnjenja trebale pregledati dodatnu dokumentaciju suđenje je prekinuto do 9. travnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 17 milijuna kuna mita Slučaj Planinska: U ožujku novi dokazi, presuda najranije u travnju Slika nije dostupna Manje izmjene USKOK izmijenio optužnicu u slučaju Planinska, presuda u travnju

Nekoliko ranijih ročišta u ovom slučaju prekidano je zbog Sanaderovih zdravstvenih tegoba. On od ranije ima srčane probleme, a krajem listopada prošle godine stanje mu se pogoršalo pa je nekoliko dana proveo i u bolnici.

Ponovno prekinuto suđenje Sanaderu u slučaju Planinska

U slučaju Planinska bivšem premijeru se sudi zbog optužbi da je primio proviziju nakon što je Ministarstvo regionalnog razvoja kupilo zgradu od tvrtke bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika i vlasnika mesne industrije Stjepana Fiolića. Priču o Sanaderovom milijunskom mitu, koje mu je odnio u kutiji za hrenovke, prvi je iznio upravo Fiolić, koji sada sa Sanaderom dijeli optuženičku klupu.

Optužbe u slučaju Planinska je, osim Fiolića, priznao i bivši Sanaderov ministar Petar Čobanković koji je nakon nagodbe s tužiteljstvom osuđen na rad za opće dobro. Uz Sanadera i Fiolića sudi se i Mladenu Mlinareviću, čija je tvrtka Inženjerski biro, prema Uskokovim tvrdnjama, udvostručila vrijednost nekretnine u Planinskoj prije nego što ju je otkupilo Čobankovićevo ministarstvo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene