Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader u četvrtak bi ponovno trebao sjesti na optuženičku klupu zagrebačkog Županijskog suda gdje će se nastaviti suđenje u slučaju Planinska.


Na posljednjem ročištu u veljači ispitivane su građevinske vještakinje koje su odgovarale na pitanja Sanaderove obrane i Uskoka o vrijednosti nekretnine u Planinskoj ulici od čije je prodaje Sanader navodno primio 17 milijuna kuna nezakonite provizije. No, kako su zbog pojašnjenja trebale pregledati dodatnu dokumentaciju suđenje je prekinuto do 9. travnja.

Vezani članci Slika nije dostupna Slučaj Planinska: U ožujku novi dokazi, presuda najranije u travnju Slika nije dostupna USKOK izmijenio optužnicu u slučaju Planinska, presuda u travnju

Nekoliko ranijih ročišta u ovom slučaju prekidano je zbog Sanaderovih zdravstvenih tegoba. On od ranije ima srčane probleme, a krajem listopada prošle godine stanje mu se pogoršalo pa je nekoliko dana proveo i u bolnici.

Ponovno prekinuto suđenje Sanaderu u slučaju Planinska

U slučaju Planinska bivšem premijeru se sudi zbog optužbi da je primio proviziju nakon što je Ministarstvo regionalnog razvoja kupilo zgradu od tvrtke bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika i vlasnika mesne industrije Stjepana Fiolića. Priču o Sanaderovom milijunskom mitu, koje mu je odnio u kutiji za hrenovke, prvi je iznio upravo Fiolić, koji sada sa Sanaderom dijeli optuženičku klupu.

Optužbe u slučaju Planinska je, osim Fiolića, priznao i bivši Sanaderov ministar Petar Čobanković koji je nakon nagodbe s tužiteljstvom osuđen na rad za opće dobro. Uz Sanadera i Fiolića sudi se i Mladenu Mlinareviću, čija je tvrtka Inženjerski biro, prema Uskokovim tvrdnjama, udvostručila vrijednost nekretnine u Planinskoj prije nego što ju je otkupilo Čobankovićevo ministarstvo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook