Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolest iza rešetaka

Praksa liječenja zatvorenika izvan zatvora uobičajena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši premijer nije jedina osoba lišena slobode koja je liječničke preglede obavljala izvan zatvorskog kruga u privatnoj klinici. Štoviše, ova je praksa potpuno uobičajena.

Bivši premijer pregled je sinoć obavio u privatnoj poliklinici koja ima ugovor sa zavodom za zdravstveno osiguranje. Ravnatelj Uprave za zatvorski sustav kaže da na preglede zatvorenike voze gotovo svaki dan.

Pročitajte i ovo Branimir Glavaš - 1 Prijavio ga Vladimir Šeks Glavaš u policiji zbog prijetnji, uputio i žestoku poruku Šeksu Presuda Branimiru Glavašu - 3 Bio je u BiH Osuđeni zločinac u tišini se vratio: "Normalno sam prešao granicu i bez problema se krećem po Hrvatskoj"

'Na temelju uputnice liječnika i uz suglasnost suca koji vodi postupak, mi kao uprava sprovodimo zatvorenike na pregled i nakon toga ih vraćamo nazad. Za nas su svi zatvorenici potpuno u istom statusu. Nama se samo javi budite tu i tu i mi to odradimo, kaže ravnatelj uprave za zatvorski sustav Branko Peran.

Svaki zatvorenik ima svog liječnika opće prakse, a ako mu sud dopusti može ga posjetiti liječnik po njegovom izboru. Zatvorenicima su osigurani i pregledi u zdravstvenim ustanovama, a preglede kod privatnika sami plaćaju.

Usluge zdravstvenog, ali i privatnog osiguranja koristili su i drugi poznati zatvorenici. Država je platila Hrvoju Petraču boravak u toplicama kada je imao problema s kralježnicom. Privatnog zubara plaćao je sam, kao i bivši general Vladimir Zagorec. Na teret HZZO-a išlo je liječenje Branimira Glavaša u Zagrebu i Osijeku nakon štrajka glađu.

Koji god razlozi posjeta liječniku bili, zatvorenici na njega imaju puno pravo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene