Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Barroso poručio Kosor

'Sada je važnije nego ikada nastaviti s reformama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska komisija ostaje predana zajedničkom cilju da Hrvatska postane članicom Europske unije i Zagreb treba unatoč sadašnjim poteškoćama povezanima sa slovenskom blokadom nastaviti provedbu potrebnih reformi, izjavio je u četvrtak u Bruxellesu predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso nakon susreta s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor.

'Sada je važnije nego ikada nastaviti reforme i ispuniti uvjete za članstvo što je prije moguće. Najbolja stvar koju Hrvatska može učiniti jest da nastavi pripreme za članstvo i da pokaže da reforme daju rezultate. To u praksi znači nastavak reformi, poboljšanje suradnje s haaškim sudom, rješavanje ostalih naslijeđenih pitanja, poput nepristranog procesuiranja ratnih zločina u Hrvatskoj, kao i dovršetak procesa povratka izbjeglica', rekao je Barroso, dodajući da je Komisija i dalje 'ostaje predana proširenju i hrvatskom članstvu u EU-u'. Jadranka Kosor za svoje prvo inozemno odredište kao hrvatska premijerka odabrala je Bruxelles, gdje se sastala s predsjednikom Europske komisije Barrrosom i predsjednikom Europskog parlamenta Jerzyem Buzekom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavak reformi Kosor: Napravili smo puno odličnog posla Slika nije dostupna Nove članice EU EK hvali Bugarsku i kritizira lijenu Rumunjsku

>>Predsjednik EK Barroso čestitao na izboru premijerki Kosor

Ona je istaknula da dovršetak pristupnih pregovora s Europskom unijom ostaje i dalje jedan od najvažnijih prioriteta njezine vlade te izrazila uvjerenost da će Hrvatska sa svoje strane obaviti sav potreban posao do kraja ove ili početka sljedeće godine. Najavila je i skori susret sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom, s kojim će pokušati riješiti sadašnji zastoj u pregovorima. (Hina)

Što nam je sada važnije?

  • Reforme za ulazak u EU
  • Izvlačenje države iz krize

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene