Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Morate pojačati borbu protiv korupcije'

Predsjednik EK Barroso čestitao na izboru premijerki Kosor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso uputio je u četvrtak u ime Europske komisije čestitku na izboru predsjednici hrvatske Vlade Jadranki Kosor te izrazio spremnost Komisije da pomogne u prevladavanju zastoja u hrvatskim pristupnim pregovorima s Europskom unijom, priopćio je vladin Ured za odnose s javnošću.

'Republika Hrvatska proteklih je godina postigla velik napredak na putu prema našem zajedničkom cilju: članstvu u Europskoj uniji. Želim Vam puno uspjeha u rješavanju izazova koji stoje pred Vama i hrvatskim narodom, ne samo u završnim koracima na putu prema punom članstvu Europskoj uniji', stoji među ostalim u Barrosovu pismu, navodi Ured za odnose s javnošću.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pod povećalom javnosti Tko je sudac kojeg su zvali 'HDZ-ov dečko'? Slika nije dostupna Pozdravio presudu generalima Europarlamentarac Posselt pozdravio oslobađanje generala

>> 'Posljednji čin farse nazvane Sanaderova ostavka'

'Budite uvjereni da je Europska komisija spremna podržati sve napore u prevladavanju zastoja u pristupnim pregovorima. Žele li to obje strane, spremni smo pružiti pomoć, u duhu dobrosusjedskih odnosa', navodi Barroso.

On je rekao kako će Hrvatska da bi završila pregovore, među ostalim, morati nastaviti započete reforme, dalje jačati institucionalne i administrativne kapacitete, intenzivirati borbu protiv kriminala i korupcije kao i u potpunosti surađivati s Haškim sudom.

'Nadam se da je moguće ovaj proces brzo završiti kako bi Republika Hrvatska u bliskoj budućnosti mogla postati 28. članicom Europske unije', rekao je Barroso u pismu, navodi Ured za odnose s javnošću. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene