Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U skladu sa svojom politikom

SAD bez komentara na istragu obitelj Grabar Kitarović

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki State Department odbio je komentirati istragu koju Tajna služba, zadužena za sigurnost stranih veleposlanstava u Washingtonu, provodi oko neovlaštenog praćenja i snimanja Jakova Kitarovića, supruga hrvatske veleposlanice u SAD-u Kolinde Grabar Kitarović.

'Naša je politika da ne komentiramo istrage koje su u tijeku', rekao je za Hinu glasnogovornik europskog odjela za američkog State Departmenta, tražeći da mu se na navodi ime. Tajna služba, jedna od ključnih američkih službi sigurnosti, zadužena je za "zaštitu kompleksa Bijele kuće, rezidencije potpredsjednika SAD, stranih misija i drugih mjesta od visoke ažnosti u Washingtonu", navodi se u temeljnim dokumentima te službe.

Pročitajte i ovo Predsjednica udomila labradoricu Kiku (Foto: Dnevnik.hr) Labradorica Kika Iz azila na Pantovčak: Predsjednica tijekom posjeta Virovitici udomila psića Kolinda Grabar-Kitarović (Dnevnik.hr) Odbacila kritike iz BiH Grabar-Kitarović uložila "politički kapital" u odnose sa Srbijom i upozorila na "zapaljivu retoriku'' Beograda

Djelatnik Veleposlanstva RH u Washingtonu Ivan Šarić (23), osumnjičen za neovlašteno snimanje supruga veleposlanice i stranih diplomata objavljeno na YouTube-u, u nedjelju je povučen u Zagreb gdje MVPEI provodi istragu. Šarić, osumnjičeni djelatnik VII. uprave MVPEI-a, koja štiti veleposlanstava i hrvatske diplomatske predstavnike, navodno je to učinio iz osvete, jer veleposlanica Grabar Kitarović nije udovoljila njegovu zahtjevu za produljenjem mandata.

>> 'Automobil nije korišten u skladu s procedurom'

U okviru istrage Tajna služba SAD-a je dobila pisanu izjavu od veleposlanice RH, a istragom su obuhvaćeni i drugi djelatnici veleposlanstva, doznaje Hina iz diplomatskih izvora. Također se doznaje, da je Tajna služba pojačala nazočnost oko Veleposlanstva RH u Aveniji Massachusetts 2343. u Washingtonu, o čemu svjedoči i podatak da su u subotu njezini agenti uklonili jedan automobil parkiran blizu veleposlanstva. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene