Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz Vlade je stigla žustra reakcija: 'To je apsolutna i odvratna laž'.


Željko Sačić, bivši pomoćnik ministra policije i jedan od poznatih ratnih časnika specijalne policije, optužio je Vladu da je organizatorima mimohoda za pritvorene pripadnike specijalne policije ponudila tri milijuna kuna da odustanu od prosvjeda.

Vezani članci Tomislav Ćorić Ograničavaju se cijene goriva, Ćorićevo ministarstvo pojasnilo detalje odluke Ministar rada Josip Aladrović Ministar Aladrović i župan Žinić odgovorili gradonačelniku Petrinje: ''Oni su dobili najviše, 30 milijuna kuna. Ovo nije korektno od njega''

Iz Vlade poručuju da je to gnusna laž. Da im nije nuđen nikakav mito, odbacili su i iz udruge specijalne policije. Podsjetimo, Sačić je pritvoren zbog ratnih zločina u selu Grubori. Ogorčen i razočaran nakon dva mjeseca iza rešetaka, Željko Sačić tvrdi, nepravedno je bio zatvoren na temelju činjenica koje su bile poznate još 2002. Mimohod i molitve pred Remetincem za njega i njegove suborce koje je pratio iz svoje samice tvrdi, Vlada je pokušala opstruirati. 'To je bila jedna predivna atmosfera mira, molitve za pravdu, za zakonitost, ali je to željela pokvariti naša premijerka Kosor. To je žalosno, neponovljivo, neshvatljivo. Premijerka Kosor je dva, tri dana prije samog tog lijepog čina pozvala ključne aktere, organizatore. Još nisu ni sjeli, rekla im je: je li vam je tri milijuna kuna dovoljno da zaboravite ovaj mirni prosvjed? Znate što su oni rekli? Heroji domovinskog rata. Odmah su se digli i rekli, gospođo premijerko vi nas podcjenjujete, vrijeđate. Zar vi mislite da je tri milijuna kuna dovoljno da se kupi sloboda, čast, dostojanstvo naših suboraca i njihovih obitelji i tu je sastanak završio. Gospođo Kosor pitam vas odakle vam tri milijuna kuna i niste li mogli pametnije potrošiti tih tri milijuna?', rekao je Sačić.

>> Sačić državnom aparatu: Izaći će sve na vidjelo!

Iz Vlade je odmah stigla žustra reakcija. 'To mogu komentirati samo jednom rečenicom: To je zapravo apsolutna i odvratna laž. Mislim da bi bilo bolje da se on posveti onome za što je osumnjičen i da priprema svoju obranu', rekao je Zlatko Mehun, glasnogovornik Vlade. Na spornu izjavu burno je reagirala i sama udruga specijalne policije domovinskog rata. 'Ovom prilikom moram izjaviti da nam nitko nije nudio nikakav novac niti je itko utjecao na nas da ne organiziramo mirnu potporu našim pripadnicima', rekao je Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije. Sačića se tereti po zapovjednoj liniji, da je prikrivao zločine u Gruborima 1995. Uhićen je 17.12. u 9 ujutro. Nekad bivši kolega, kaže, pozvao ga je na kavu i stigao s lisičinama. 'On je došao i rekao: Zapovjedniče moramo vas uhititi', ispričao je Sačić. Božić i Novu godinu, kaže, proveo je u maloj sobici od šest kvadrata, 23 sata pod ključem, izoliran od stvarnosti. Danas zahvaljuje svima koji su mu pomogli, najviše svojim suborcima, odvjetniku Hodaku, ali i svojoj obitelji. 'Moje stanje imovinsko je minus kao i svakog prosječnog Hrvata. Ja imam 5000 loza vinograda koje bez mene nema šanse da opstane. Znači ekonomski su me željeli uništiti, duhovno su me željeli uništiti, moju obitelj su htjeli uništiti. Gospodo, suočit ćete se sa svojom moralnom, kaznenom i policijskom odgovornošću', rekao je Sačić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju