Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Neke interesne skupine'

Saborska oporba: Imunološki žele uništiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oporbeni saborski zastupnici ustvrdili su u utorak kako se Imunološki zavod želi uništiti, odnosno kako se na primjeru te nekada uspješne tvrtke vidi kako su interesi nekih skupina ispred građana Hrvatske.

Opet u Hrvatskoj ne cijenimo znanje, pamet, svoj proizvod, sve što je Imunološki zavod imao, rekao je Ivan Šuker (HDZ) ustvrdivši kako su očito "interesi nekih interesnih skupina ispred građana Hrvatske".

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Zamalo ostao bez glasa Plenković u zanosu komentirao rezultate istraživanja Dnevnika Nove TV: "Pokažimo svima tko je najveća stranka u Hrvatskoj'' Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske''

U raspravi o prilikama u Zavodu, koju je inicirao Klub Hrvatskih laburista, Šuker je ponovio kako je ključno da Ministarstvo zdravlja kaže treba li mu Zavod. Ako je odgovor potvrdan, Ministarstvo gospodarstva podnosi prijedlog kako Imunološki treba izgledati, rekao je Šuker.

"Imunološki se želi uništiti", bio je izričit nezavisni zastupnik Branko Vukšić. Sjetite se Plive, koja je mogla biti motor razvoja. Prodali su je "za šaku dolara" i što sada imamo, upitao je kolege.

Radnicima Imunološkog danas sjedaju prve zaostale plaće!

Vukšić je vrlo skeptičan prema mogućnosti da Vlada riješiti problem Zavoda. Prije će ljudi otići na Mars nego li Vlada riješiti problem Imunološkog koji je bio primjer dobrog posla, odličnih europskih cjepiva i krvnih pripravaka, ustvrdio je Vukšić upitavši kako će Vlada riješiti Inu ili problem nezaposlenosti, ako ne može riješiti problem institucije koja je odlično radila.

I HDSSB-ov Boro Grubišić kaže kako postoji interes za Imunološki. "Znamo tko je zinuo, vrlo je zanimljiva adresa, zanimljiva gradska četvrt", rekao je Grubišić upozorivši na novi problem.

"Razgovarao sam s predsjednikom Crvenog križa koji je u kontaktu s dobrovoljnim darivateljima krvi i, uglavnom, poruka je 'ako se Imunološki privatizira više neće biti dobrovoljnih darivatelja krvi u Hrvatskoj'", ustvrdio je Grubišić te se i sam zapitao zašto bi darivatelji omogućili profit nekom privatniku.

Laburistica Nansi Tireli tvrdi da zbog ponašanja države "živimo u poreznom aparthejdu". Moramo naplatiti poreze, a onda od jednih naplaćujemo, drugima opraštamo, sve po zakonima koji nisu dobri i na štetu su radnika, rekla je Tireli navodeći da su radnici Imunološkog u ponedjeljak dobili plaće za kolovoz, ali im država želi naplatiti poreze i doprinose za tri mjesecea.

"Važno je da tri mjeseca platimo poreze i doprinose, a nije bitno imamo li za plaće", ironično je primjetila Tireli koja drži da bi osnova za isplatu doprinosa trebala biti isplata plaća.

Volimo se hvaliti u Saboru da smo u zaštiti radnika napravili puno, no to je samo djelomično istina. Radnici su i dalje nezaštićeni, a to se najbolje vidi na primjeru Imunološkog, poručila je Tireli. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene