Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nigdje nikoga

A plaćica ide! Jesu li to zastupnici pogrešno shvatili gdje se štrajka ili i oni traže veće plaće?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drugi je dan štrajka u školama, no pogled na sabornicu pokazuje da su i zastupnici shvatili da ne trebaju doći na posao.

Učitelji i nastavnici počeli su štrajk nezadovoljni time što Vlada nije pristala na šest-postotno povećanje plaća. U četvrtak su štrajkali u školama diljem Hrvatske, a u petak u četiri županije.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Dan za pamćenje Obrat na obrat! Sve što trebate znati o najluđem danu u hrvatskoj političkoj povijesti Neki zastupnici bez riječi - 2 "TO JE GLUPOST" Reporterka Dnevnika Nove TV nazvala trojicu saborskih zastupnika koji se cijele godine nisu javili za riječ. Pogledajte jesu li sada - progovorili

Radno mjesto zastupnika u petak također zjapi prazno. Jesu li se zastupnici solidarizirali s učiteljima? Ma ne, pa oni ni inače baš ne dolaze na posao. Dođu kad baš moraju.

Prosječna plaća saborskog zastupnika je oko 15.000 kuna neto. Ovisno o dužnostima primanja se penju i na 20-ak tisućica. Na to ide još paušal, pa naknada za odvojeni život za zastupnike koji nisu u Zagreba. Tu je još i trošak smještaja, prijevoza, a da ne spominjemo dnevnice, hotelski smještaj i prijevoz na službena putovanja.

Mjesečno na zastupnike potrošimo otprilike 2,3 milijuna kuna. Godišnje je to oko 27,6 milijuna kuna.

Nakon isteka mandata zastupnici imaju pravo još šest mjeseci primati punu plaću te sljedećih šest mjeseci pola plaće.

Kad primaju pola plaće za potpuni nerad, i dalje dobivaju više od učitelja i nastavnika.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene