Sabor (Foto:Igor KraljPIXSELL)
Sabor (Foto:Igor KraljPIXSELL) Foto: Igor KraljPIXSELL

Četvero zastupnika, po dvoje HDZ-ovih i SDP-ovih, bez opravdanog je razloga izostalo u travnju sa skupne saborske sjednice, to su HDZ-ovi Ivan Kirin i Vlatko Kopić te SDP-ove Sabina Glasovac i Marta Luc-Polanc.


Od deset dana, koliko se skupno zasjedalo u travnju, Kirin i Luc-Polanc izostali su po dva dana, Kopić i Glasovac po jedan, pa će im mjesečni paušali od 1.500 kuna, biti umanjeni za po 300 odnosno po 150 kuna.

Vezani članci Zdravko Marić Ministar Marić u Saboru: "Ne smanjuju se sredstva za obnovu, povećavaju se" Sabornica Sabor o rebalansu državnog proračuna: Povećanje prihoda za 6,6, a rashoda za 10,9 milijardi kuna

Iako se nakon ožujka, kad je bez opravdanog razloga izostao samo jedan zastupnik, činilo da bi napokon mogao doći mjesec kad ni jedan zastupnik neće neopravdano izostati, travanj je to demantirao.

Naime, uskoro će se navršiti dvije godine od kada se, na inicijativu Mosta NL, zastupnici novčano kažnjavaju zbog neopravdanih izostanaka, a od tada još nije bilo mjeseca da netko nije neopravdano izostao. Najmanje ih je, po jedan, izostalo u ožujku ove i travnju prošle godine, najviše u prosincu 2017., čak 27.

Zastupnici neopravdano izostaju iako imaju dosta mogućnosti za pravdanje nedolazaka: bolest, smrtni slučaj u obitelji, odlazak na sud ili na društveni, politički i drugi skup na koji su pozvani, ako sudjeluju na sjednicama općinskih i gradskih vijeća te županijskih skupština. (Hina) 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju