Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prvi se put u Hrvatskom Saboru raspravljalo o pravima motorista. Za popularne biker založio se SDP zakonom koji bi im upola smanjio cestarinu. Dosad su plaćali jednako kao i automobili što je izazivalo prosvjede i blokade naplatnih mjesta.


Jedan mlađih saborskih zastupnika iz redova SDP-a Mario Habek strastveni biker stao je danas pred zastupnike i zatražio u ime stranke smanjenje cestarine za vozače na dva kotača i to upola. 'Činjenica je da motocikli ne oštećuju autocestu jednako kao i druga vozila njihove skupine. Imaju dva kotača, a ne 4, njihova težina je od 150 do 200 kilograma što je deset puta manje od automobila s kojima sada plaćaju istu cestarinu', rekao je Haber.

Vezani članci Motorist na utrci (Foto: Dnevnik.hr) Nikad više stranaca na našoj jedinoj trkaćoj stazi: "Htio sam probati i staze u inozemstvu. Isplatilo se!" Slika nije dostupna Čak 19 posto poginulih čine motoristi


Popust su ljubitelji motora već isposlovali. Uredba vlade i HAC-a smanjila im je cestarinu bez obzira na SDP-ov prijedlog.


Zastupnici su pak kao problem isticali diskriminaciju. Ovisno o dijelu Hrvatske mijenjaju se cijene autoceste. Najviše ih je zaboljelo što se u nekim dijelovima Hrvatske autocestom vozi skuplje nego prema moru.