Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lobirao SDP-ovac Habek

Sabor: Prva rasprava o pravima motorista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi se put u Hrvatskom Saboru raspravljalo o pravima motorista. Za popularne biker založio se SDP zakonom koji bi im upola smanjio cestarinu. Dosad su plaćali jednako kao i automobili što je izazivalo prosvjede i blokade naplatnih mjesta.

Jedan mlađih saborskih zastupnika iz redova SDP-a Mario Habek strastveni biker stao je danas pred zastupnike i zatražio u ime stranke smanjenje cestarine za vozače na dva kotača i to upola. 'Činjenica je da motocikli ne oštećuju autocestu jednako kao i druga vozila njihove skupine. Imaju dva kotača, a ne 4, njihova težina je od 150 do 200 kilograma što je deset puta manje od automobila s kojima sada plaćaju istu cestarinu', rekao je Haber.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Upozorenje Oprez vozači: Proljeće izmamilo motoriste na asfalt! Slika nije dostupna Kad vožnja motorom ima tragičan kraj Čak 19 posto poginulih čine motoristi


Popust su ljubitelji motora već isposlovali. Uredba vlade i HAC-a smanjila im je cestarinu bez obzira na SDP-ov prijedlog.


Zastupnici su pak kao problem isticali diskriminaciju. Ovisno o dijelu Hrvatske mijenjaju se cijene autoceste. Najviše ih je zaboljelo što se u nekim dijelovima Hrvatske autocestom vozi skuplje nego prema moru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene