Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Konačni prijedlog zakona o području i djelokrugu sudova predviđa smanjenje broja općinskih sudova sa 67 na 24, a prekršajnih sa 63 na 22.


Sabor je otvorio raspravu o Josipovićevom pismu. HDZ i Pupovac to su nazvali njegovom kampanjom za izbore.

Vezani članci Slika nije dostupna Saborska oporba: Čemu zakon koji ne propisuje i kazne Slika nije dostupna VIDEO 'Krasti vlastiti narod, to vama valjda služi na čast!'

Sabor će u današnjem nastavku zasjedanja razmotriti Konačni prijedlog zakona o području i djelokrugu sudova koji predviđa smanjenje broja općinskih sudova sa 67 na 24, a prekršajnih sa 63 na 22.

Vlada je u drugom čitanju odustala od prijedloga da Općinski sud u Velikoj Gorici postane stalna služba zagrebačkog općinskog suda.

Predlaže se i nova organizacija mreže trgovačkih sudova te ustanovljava Trgovački sud u Pazinu za područje Istarske županije.

'Uštede od smanjenja broja sudova idu za druge potrebe pravosuđa'

Vlada obrazlaže da Hrvatska ima preveliku i preskupu mrežu sudova i da bi novi zakon trebao osigurati umrežavanje pravosudnog sustava, mobilnost sudaca i bolji protok spisa te uštedjeti dvije milijarde kuna kamata zbog dugotrajnih postupaka.

Ističu i da reorganizacija postojećih kapaciteta neće umanjiti dostupnost sudova građanima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju