Obavijesti Video Pretražite Navigacija
performansi se nastavljaju

Sabor o aferi Janaf i Klubu, Dalija Orešković za govornicu donijela poseban rekvizit

Hrvatski sabor danas nastavlja sjednicu raspravom o izvješću o radu Državnog ureda za reviziju za prošlu godinu.

U slobodnim govorima prije početka rasprave dominirale su teme vezane uz aferu Janaf i famozni klub.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Suzana, ne ide to tako Košmar na sjednici UN-a: Vučića ponizili, a kamere su snimile što je radila njegova savjetnica Gordan Jandroković AFERA HEP Oporba želi izvanredno zasjedanje Sabora, Jandroković ih odbio

Dalija Orešković tako je za govornicu stigla s posebnim rekvizitom - brojačem novca koji se navodno nalazi i u samom Klubu.

"Trudimo se učiti od iskusnijih pa smo danas nabavile brojač novca jer smo vidjeli da je to običaj u klubovima. Žao nam je što nam nitko nije rekao da klubovi moraju imati brojač novca", rekla je Orešković i dodala da je to simbol "omalovažavanja transparentnosti".

"Nitko se ne bi usudio domaćinu pokloniti brojač novca da ne postoji neko strujanje svijesti da se tu vrti nekakva para i da je to uglavnom svima u tom klubu jasno. Brojač novca je ovdje metafora moći, nedodirljivosti i uzvišenosti", kazala je te dodala da bi u normalnoj državi ostali bez "dvije i pol glave vlasti".

"Ovim brojačem možemo brojati kad koja strana ima 75, a kad 76 ruku", zaključila je.

Jučer su ona i Marijana Puljak izvele politički performans ispred Kluba u Slovenskoj, na što im je predsjednik Milanović poručio da su "samodopadni provokatori" te da će se Sabor još zaželjeti Pernara. 

Zekanović o pobačaju

Vili Matula (Zeleno-lijeva koalicija) rekao je u slobodnom govoru na početku sjednice da su primijetili kako se često plenarne sjednice održavaju u isto vrijeme kada i sjednice odbora.

''Baš u ono vrijeme kada je zbog epidemije nemoguće organizirati raspravu u sabornici kao inače, u tom je trenutku jedina prilika da se uđe u dublju raspravu po odborima. Razumijemo zastupnike koji ne mogu biti u Zagrebu zbog svojih funkcija, ali bitno je održavati rasprave na odborima'', kazao je. 

Hrvoje Zekanović osvrnuo se na slobodni govor zastupnice Kluba SDP-a koja je kazala da će SDP uputiti u saborsku proceduru zahtjev za zaštitom života i zakonskim uređenjem prava na dostojanstveni prekid trudnoće. 

''Znanost kaže da život počinje začećem. Ali moram se osvrnuti na HDZ, koji govori da se život mora štititi, ali kad je kampanja, onda će pokazati srednji prst svima koji su za zaštitu života. Sjećate se srednjeg prsta naše bivše predsjednice? Sva sreća da je bivša. Dobivala je glasove konzervativaca, ali je pokazala da je progresivka, da je za ubijanje'', rekao je Zekanović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene