Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ulaskom u Europsku unija otvara se mogućnost tržišta krivotvorenih lijekova. Prije dvije godine zarada s takvog tržišta iznosila je čak 60 milijardi eura.


Ne kupujte lijekove putem interneta, velika je vjerojatnost da su lažni - poruka je to s međunarodnog seminara o borbi protiv krivotvorenih lijekova održanog u Zagrebu.

Vezani članci Ivan Perković, onkološki bolesnik Nakon objave u medijima problem ekspresno riješen: "Zvala me glavna sestra s onkologije i rekla da imam termin u četvrtak" Slika nije dostupna Po lijekove na benzinsku postaju ili kiosk? Da - USKORO!

2011. godine u svijetu je prodano krivotvorenih lijekova u vrijednosti 60 milijardi eura, a više od 10 milijardi samo u Europi. Najčešće se krivotvore i prodaju lijekovi za erektilnu disfunkciju poput viagre te steroidi.

>> Hrvati u samo jednom danu potroše gotovo 4 milijuna tableta!

U Hrvatskoj nije zabilježen slučaj prodaje lažnih lijekova legalnim putem, ali bi se ulaskom u EU moglo otvoriti i to ilegalno tržište.

'Možete zamisliti što se događa ako uzmete lijek za bolest srca u kojem nema djelatne tvari ili još gore u kojoj je ta tvar u velikim toksičnim količinama.To je u biti, usudio bih se reći kao liječnik, pokušaj ubojstva', smatra ministar zdravlja Rajko Ostojić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook