Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Berlusconi Mesiću:

'S ulaskom Hrvatske u EU više se nema što čekati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Stjepan Mesić danas je, posljednjeg dana posjeta Italiji, telefonski razgovarao s talijanskim premijerom Silvijem Berlusconijem koji je tom prigodom rekao da se s ulaskom Hrvatske u Europsku uniju 'više nema što čekati', priopćeno je iz Ureda Predsjednika.

Mesić, koji u subotu boravi u posjetu Hrvatima u pokrajini Molise, zahvalio je Berlusconiju na potpori Italije pri hrvatskom putu u EU na što je talijanski premijer uzvratio kako je njegovo čvrsto stajalište da se s ulaskom Hrvatske u Uniju 'više nema što čekati'. Šef hrvatske države izvijestio je Berlusconija o razgovoru s talijanskim kolegom Giorgiom Napolitanom, kao i o posjetu Moliseu gdje živi hrvatska nacionalna manjina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Sada smo saveznici' Mesić: Ulazak Hrvatske u NATO i EU jača odnose s Grčkom Slika nije dostupna Zadovoljna i zbog podrške Mesića Kosor: Dobila sam 'hrabro naprijed' od čelnika EPP-a

>> Mesić i Napolitano za ulazak svih zemalja JI Europe u EU

Talijanski premijer izrazio je spremnost da se u što skorije vrijeme sretne s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor, priopćio je predsjednikov ured. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene