Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mito i konstrukcija

Rupe na cesti ne popravljaju već dva mjeseca, gradonačelnik ljut: "Govorilo mi se da moćnicima trebam otvoriti račun u restoranu"

Oštećenja na cesti u Oroslavju
Oštećenja na cesti u Oroslavju Foto: Viktor Šimunić/Facebook
Viktor Šimunić, gradonačelnik Oroslavja, optužio je Hrvatske ceste da sabotiraju popravak ceste u njegovu gradu jer njihovom moćniku nije otvorio račun u restoranu.

Gotovo dva mjeseca Hrvatske ceste nisu sanirale rupe u zagorskom gradiću Oroslavju, zbog čega je gradonačelnik Viktor Šimunić izgubio živce i objavio fotografije koje pokazuju stanje ceste, ali i optužio čelnike te tvrtke da ga namjerno sabotiraju. Tvrdi, naime, da mu cestu u njegovu gradu ne žele popraviti jer nije "tamošnjim velikim moćnicima" otvorio račun u restoranu. 

Šimunić je objavio kronologiju događaja u kojoj stoji da je dopis s fotografijama štete i apel na rješavanje problema poslao dva tjedna nakon 16. svibnja (kad su rupe nastale zbog obilnih kiša).

"Šest tjedana od nastanka šteta na teren izlazi djelatnik HC-a te utvrđuje - alarmantno stanje", piše Šimunić, dodajući da se i nakon toga ništa nije dogodilo pa je poslao novi dopis. Stigao mu je i odgovor, da su svjesni situacije i da šalju žuran nalog za rješavanje. I opet tjedan dana ništa, pa šalje novi dopis. Na njega ne odgovaraju, ali ga tjedan dana kasnije zovu telefonom i kažu da Oroslavju nisu dali suglasnost za igradnju sportskih svlačionica te da se one nalaze na koridoru Hrvatskih cesta. 

Pročitajte i ovo Ilustracija trgovina Državni inspektorat S polica trgovina povlači se mnogima omiljena riba: U njoj su pronašli bakteriju

"Kada sam osvojio mandat gradonačelnika govorilo mi se da je za dobru suradnju sa Hrvatskim cestama potrebno otvoriti nekim tamošnjim velikim moćnicima račun u restoranu. Naravno da sam to odbio", napisao je Šimunić. Ime moćnika ne želi javno otkriti, ali stoji i dalje pri toj tvrdnji.

U Hrvatskim cestama znaju za problem i tvrde da nije do njih. S radovima se kasnilo jer su baš u tom razdoblju birali izvođača radova za to područje na javnom natječaju, a uvođenje u posao je kasnilo s odabranom tvrtkom i zbog žalbe koja je cijeli proces usporila. Nakon što je žalba odbijena, a tvrtka Poduzeće za ceste konačno uvedena u posao početkom lipnja, Hrvatske ceste su tražile da se popravi i spomenuta prometnica. 

Pročitajte i ovo Pelješki most rekordna godina Zbog Pelješkog mosta gradić u BiH doživio pravi procvat: "Cijene su nam niže od hrvatskih"

"Tijekom lipnja i srpnja, a nakon uvođenja u posao izvođača radova za redovito održavanje tvrtke Poduzeće za ceste d.o.o., Hrvatske ceste izdale su 7 naloga za žurnu predmetnu sanaciju koja obuhvaća sanaciju bankine i sanaciju ispuha na DC307 od BP INA do Stubičkih toplica, ukupne duljine od cca 1,8 km. Nakon sanacije ispuha, kolnik će se zatvoriti sa nosivim i habajućim slojem asfalta. U prvoj fazi radova predviđena je sanacija desne strane prometne trake, primarno sanacija bankina i sanacija ispuha na 17 lokacija u gore spomenutoj dionici", rekli su nam u HC-u.

Za otvoreni račun, kažu, nisu nikad čuli pa od gradonačelnika traže da im kaže o kome se radi. 

Tražili smo odgovore i u PZC-u, ali tajnica je direktora ispričala sastankom, a na mail nam nisu odgovorili. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene