Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponude dviju tvrtki

Rumunji i Ukrajinci poslali ponude za remont MiG-ova 21

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo obrane zaprimilo je dvije ponude za remont i nabavu borbenih zrakoplova MiG 21 - rumunjske tvrtke Aeroastar i ukrajinske tvrtke Ukrspetsexport, objavljeno je na internetskim stranicama Ministarstva.

Rok za dostavu ponuda trajao je do 7. svibnja 2013. u 14 sati. Povjerenstvo MORH-a otvorilo je pristigle ponude koje će u idućih nekoliko dana biti pregledane te će se ocijeniti zadovoljavaju li tražene uvjete. Nakon detaljnog pregleda pristigle opsežne dokumentacije, donijet će se odluka o pozivanju ponuditelja na pregovaranje.

Pročitajte i ovo Polaganje vijenaca na Mirogoju - 5 Jamac sigurnosti i snaga FOTO Na Dan Hrvatske vojske Banožić napao Milanovića: "Danas kad nema priliku - sve zna" Slika nije dostupna Loš posao u Ukrajini KOTROMANOVIĆ O SKANDALU S MiG-ovima: 'I ja sam pozvao vojnu policiju da istraži ugovor s Ukrajincima'

>> Raspisan natječaj za remont i nabavku MiG-ova, ali neće biti javan

Međunarodni natječaj za remont i nabavu ukupno 12 borbenih aviona tipa MiG-21, koji su u sastavu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane a za što je već u proračunu za ovu godinu izdvojeno 80 milijuna kuna, započeo je u ožujku.

Natječaj je raspisan temeljem Uredbe o javnoj nabavi za potrebe obrane i sigurnosti, te kao takav ne treba se objaviti u Narodnim novinama, doznaje se u MORH-u.

Prema pisanjima nekih medija, u rumunjski zavod i ukrajinski zavod poslane su inicijalne ponude za remont. Ti zavodi o ponudama su se trebali očitovati u roku od mjesec dana, a kako su navodili mediji, MORH namjerava obaviti remont sedam aviona u sastavu HRZ-a i kupiti još pet MiG-ova.

Zrakoplovi tipa MiG 21 u sastavu su HRZ-a još od Domovinskog rata i ove godine moraju na generalni remont. Iako je bilo najava da bi se možda nabavili novi borbeni zrakoplovi zapadnog porijekla, državni vrh ipak se odlučio za remont postojećih zrakoplova. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene