Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Država odustala od Grippena

Raspisan natječaj za remont i nabavku MiG-ova, ali neće biti javan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premda je bilo špekulacija o mogućoj nabavci švedskih Grippena, Hrvatska se ipak odlučila za remont sedam starih i nabavku još pet MiG-ova 21. Natječaj je raspisan, ali neće biti javan.

Ministarstvo obrane (MORH) neslužbeno je potvrdilo da je započeo međunarodni Natječaj za remont i nabavu ukupno 12 borbenih aviona tipa MiG-21 koji su u sastavu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, a za što je već u proračunu za ovu godinu izdvojeno 80 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gotovo polovica flote prizemljena AFERA MiG-ovi - Hrvatski piloti ni približno dovoljno vremena ne provode u zraku Slika nije dostupna Sad je i na papiru Potpisan ugovor o remontu hrvatskih MiG-ova u Ukrajini

Natječaj je raspisan temeljem Uredbe o javnoj nabavi za potrebe obrane i sigurnosti te kao takav ne treba se objaviti u Narodnim novinama, doznaje se u MORH-u.

>> Vojni zrakoplov oštećen prilikom slijetanja

Prema pisanjima nekih medija, u rumunjski zavod Aerostar i ukrajinski zavod Odesaviaremservice poslane su inicijalne ponude za remont. Ti zavodi o ponudama bi se trebali očitovati u roku od mjesec dana, a kako navode mediji, MORH namjerava obaviti remont sedam aviona u sastavu HRZ-a i kupiti još pet MiG-ova.

Zrakoplovi tipa MiG 21 u sastavu su HRZ-a još od Domovinskog rata i ove godine moraju na generalni remont.

Iako je bilo najava da bi se možda nabavili novi borbeni zrakoplovi zapadnog porijekla, državni vrh ipak se odlučio za remont postojećih zrakoplova. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene