Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže jesen

Obilna kiša i niske temperature, srušena stabla i otežan promet - Sve to za prvi dan rujna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na samo 11 stupnjeva probudili su se jutros stanovnici Delnica, a svega 7 stupnjeva izmjereno je na Zavižanu.

Ako imate snimke ili fotografije poplavljenih ulica, pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr, ali ni u kojem slučaju ne dovodite sebe u opasnost!

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje

Prvi dan rujna počastio nas je prilično niskim temperaturama, ali i obilnom kišom koja otežava promet.

Najniža temperatura jutros u sedam sati izmjerena je na Zvižanu (7 stupnjeva), a tek koji stupanj više u Delnicama (11) te u Bednji i Varaždinu (12 stupnjeva).

Jaki udari vjetra 

Dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, u oba smjera, otvorena je samo za osobna vozila, zbog jakog vjetra. Obilazak za ostala vozila je starom cestom kroz Gorski kotar (D3).

Mokri su i skliski kolnici u većem djelu zemlje, upozorava HAK. Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (D8)između Bakara i Senja i Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar usporava vožnju na dionicama autoceste A1 između tunela Sveti Rok i mosta Maslenica, te između Zagreba i Karlovca.

Zbog velike količine vode na kolniku u Zagrebu se Alejom Bologne kod cementare u smjeru centra vozi jednim trakom otežano i u koloni.

Na autocesti A4 Zagreb-Goričan zbog radova se nakon čvora Sveta Helena u smjeru Zagreba vozi u koloni oko 2 km.

Mokri su i skliski kolnici u većem djelu zemlje, vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Jaka kiša otežava promet zagrebačkim ulicama

Iz Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET) izvijestili su jutros kako jaka kiša i veće količine vode na kolnicima usporavaju promet na gradskim cestama, a neke su dionice i zatvorene.

Autobusne linije čije trase prolaze zonom podvožnjaka u Gajnicama, prometuju preusmjereno, odnosno skraćeno. Autobusne linije 172 Črnomerec - Zaprešić, 176 Črnomerec - Gornja Bistra i 177 Črnomerec - Poljanica - Gornja Bistra prometuju preusmjereno Samoborskom cestom i Škorpikovom ulicom do zaobilaznice, odnosno čvora u Jareku te dalje na svoje uobičajene trase.

Autobusi linija 123 Črnomerec - Podsusedsko Dolje, 130 Črnomerec - Borčec i 131 Črnomerec - Bizek voze skraćeno do Gajnica. Poteškoća ima i na Servisnoj cesti pa autobusi linija 216 Kvaternikov – trg – Resnik – Ivanja Reka, 225 Sesvete – Resnik – Kozari Bok i 276 Kvaternikov trg – Ivanja Reka - Dumovec voze zaobilazno Slavonskom avenijom. Autobusna linija 140 Mihaljevac – Sljeme privremeno je u prekidu zbog stabla koje se, na Sljemenskoj cesti, srušilo na kolnik.

U tijeku je otklanjanje poteškoća na tim dionicama i očekuje se normalizacija prometa.

Tramvajski promet redovit je na svim linijama, izvijestili su iz ZET-a.

Željeznički promet uglavnom redovit

Željeznički promet u međunarodnom, unutarnjem daljinskom i zagrebačkome gradsko-prigradskom prijevozu jutros je uglavnom redovit, izvijestili su iz Hrvatskih željeznica.

Ljeto na izmaku pamtit ćemo po oborinama: Što nas još čeka?

Zbog radova i zamjenskog prijevoza putnika autobusima tijekom dana moguća su manja kašnjenja na dijelu između kolodvora Ogulin i Skrad na pruzi Zagreb – Rijeka, između kolodvora Novi Marof i Turčin na pruzi Zaprešić – Čakovec.

Manja su kašnjenja moguća i između kolodvora Koprivnica, Drnje, Botovo i Gyekenyes na pruzi državna granica – Botovo – Dugo Selo te na pruzi Vinkovci - Županja između ta dva kolodvora, izvijestili su iz HŽ-a. (i.D. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene