Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pingvini su bili domaćini'

Rovinjska superžena: Pobjednica utrke na -20

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trčati na minus 20 stupnjeva, po Antarktici utrku dugu 250 kilometara, misija je koja graniči s nemogućim.

No, u toj teškoj utrci, ne samo da je izdržala već je i pobijedila jedna Rovinjanka. Supruga i majka troje djece, Mirjana Kmačić Pellicer dokazuje da nema granica za ispunjavanje svojih snova.

Pročitajte i ovo Zapljena u Rovinju - 1 Proizvodio i preprodavao Najveća zaplijena droge u Istri ove godine: Policija kod 51-godišnjeg muškarca pronašla više od 10 kilograma raznih supstanci Ilustracija U prisutnosti djeteta Muškarac priveden u Rovinju: Udarao po vratima i žrtvu ozlijedio elektrošokerom

'Dnevni trening izgleda jako opuštajuće, bez stresa, traje sat, sat i pol najviše', rekla je Mirjana. Ultra maraton po ledenoj pustinji Antartike bio je prevelik izazov za propustiti. 'Što je prolazilo kroz mene, to će možda doći tek za jedno par dana. Još uvijek su sve emocije na jednoj hrpi', dodala je Mirjana.

'Pingvini su bili domaćini'

Dnevno je u komadu trčala i do 9 sati na temperaturama 20 stupnjeva ispod ništice.'Prvih pola sata misliš, razmišljaš, a poslije valjda ne misliš', rekla je.'

'Pingvini su bili domaćini, mi smo bili gosti na njihovom kontinentu, morali smo se ponašati kao gosti', ispričala je Rovinjanka. Na Antarktik su stigli samo oni koji su izdržali prve tri etape ciklusa Raising the planet.

'Gobi u Kini, Atacama u Čileu i Sahara u Egiptu', otkrila je Mirjana. Mirjana je u ukupnom poretku bila prva, a novac od sponzora donirala je u humanitarne svrhe. Ne čudi to, jer ova žena velikog srca šalje redovito novac za školovanje četvero siromašne djece u svijetu. Sljedeći pothvat bit će njujorški maraton kamo ide s kćerkom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene