Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rončević zatražio istragu o policijskom nasilju nad maloljetnikom koje je razotkrila Nova TV

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević dao je nalog Odjelu unutarnje kontrole MUP-a da izvrši provjeru zakonitosti postupanja zagrebačkih policajaca prema maloljetniku koji tvrdi da su ga interventni policajci 26. travnja pretukli i slomili mu lijevu ruku.

Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava zatražio je  od ministra Rončevića hitno očitovanje o navodnom brutalnom premlaćivanju maloljetnika od strane interventnih policajaca te odgovornosti načelnika zagrebačke policije Marijana Tomurada koji je to navodno pokušao zataškati.

Pročitajte i ovo Policija provodi pojačan nadzor u prometu U Zagrebu Policija upala na car meet i podijelila kazne: Ovakve situacije mogu biti opasne Slika nije dostupna Rončević: 'Faber nije prekršio zakon, ali je postupio neprofesionalno'

U MUP-u za sada taj zahtjev nisu željeli komentirati, no tvrde da je ministar i prije njega dao nalog da slučaj istraži unutarnja kontrola MUP-a.

HHO očitovanje ministra očekuje u roku 48 sati ili će u protivnom 'biti prisiljeni obratiti se premijeru Ivi Sanaderu'.

U HHO-u tvrde kako je načelnik zagrebačke policije krajnje neprofesionalno i neetično postupio kada je oca maloljetnika navodno pokušao nagovoriti da povuče prijavu protiv nasilnih policajaca. 

>> HHO traži Tomuradovu odgovornost zbog policijskog nasilja nad maloljetnikom

>> Policijski teror: 'Bacili su me na zemlju i udarali palicama'

Pritužbu na policijsko postupanje HHO-u je podnio otac 16-godišnjaka kojega su 26. travnja oko 3 sata, u Horvaćanskoj ulici u Zagrebu, navodno pretukli interventni policajci.

Otac maloljetnika tvrdi da je u VII policijskoj postaji Trešnjevka, gdje mu je doveden sin, podnio prijavu protiv policajaca, nakon čega su obojica zadržana. Tada se, prema njegovim tvrdnjama, u postaji pojavio i načelnik policije Marijan Tomurad te ga pokušao nagovoriti da odustane od prijave, navodeći da mu je sin povrede, za koje postoji medicinska dokumentacija, možda zadobio u tučnjavama kojih je navodno kritične noći bilo na području Jaruna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene