Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policijski teror: 'Bacili su me na zemlju i udarali palicama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Magazin 'Provjereno' objavio je ekskluzivnu priču 16-godišnjeg prvaka u kick boksu kojeg je pretukla policija, a slučaj nakon toga pokušala zataškati. Već su ga na putu u postaju, tvrdi tinejdžer pokušali 'uvjeriti' da ga boli, jer je pao.

Roditelji maloljetnika priču su povjerili reporteru 'Provjerenog' Ivanu Žadi. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga u tijeku U Vinkovcima napali trojicu maloljetnika i 18-godišnjaka, policija traži nasilnike Marcel Štrok Lakše je ozlijeđen Šef virovitičke policije službenim autom naletio na maloljetnog pješaka na zebri

Pretučeni tinejdžer u posljednjih je desetak godina osvojio više od 50 priznanja i medalja, a da ga policija nije pretukla za nekoliko bi dana postao juniorski reprezentativac Hrvatske.

'Išli smo autom s Jaruna i na semaforu, na križanju Hrgovića i Horvačanske ceste, smo vidjeli četiri dečka, izašli smo iz auta jer smo vidjeli da je jedan potpuno krvava lica s namjerom da mu ponudimo pomoć. U tom trenutku je došla interventna policija, svi smo se razbježali od straha. Kada je policajac viknuo da stanemo i dignemo ruke u zrak, ja sam ga poslušao i stao. Trojica su došla do mene i kada sam se okrenuo vidio sam palicu koja mi ide prema glavi, digao sam ruku da spriječim udarac u glavu i pogodio me u lakat', priča nesretni mladić.

Umjesto isprike i sankcioniranja odgovornih, načelnik PUZ-a Marijan Tomurad, kako tvrdi mladićev otac, cijelo je vrijeme pokušao krivnju svaliti na maloljetnika, optužujući ga za sudjelovanje u tučnjavi. 

Policajci su čak pitala oca je li ga možda on ozlijedio. 

Iako se radi o maloljetniku, nekoliko je sati, u šoku i teško ozlijeđen, bez nazočnosti roditelja ispitivan u policijskoj postaji u Nehaskoj.

U zaštitu mladića uključio se i HHO te pravobraniteljstvo za djecu, a ozljede koje su mu nanesene na nekoliko su ga mjeseci udaljile iz sporta. Uz to postoji bojazan kako će njihove posljedice ostaviti traga i na njegovoj budućnosti vrhunskog sportaša.

Tinejdžer je zadobio prijelom lakta lijeve ruke i zgloba, te desne podlaktice, šake i palca, ozlijeđeni su mu kralježnica i unutarnji organi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene