Stečajni upravitelj građevinske tvrtke Markuševac gradnje, čiji je osnivač umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs, predao je izvješće u kojem se navodi da država kao vjerovnik od te tvrtke ukupno potražuje oko 1,2 milijuna kuna.

Galerija


U izvješću stoji i da je jedina imovina od koje se država može naplatiti dva Mercedesova kamiona za prijevoz rasutih tereta za koje se "ne zna gdje se nalaze i kod koga su u posjedu".

Vezani članci Filip Zavadlav MUP o informaciji da je Zavadlav bio na metadonima u vrijeme ubojstva: "To je laička interpretacija" Josip Ćelić Otkriveno koju je to službenu zadaću obavljao bivši zamjenik ravnatelja policije Ćelić kad je jurio 111 km/h brže od dopuštenog

Stoga, stečajni upravitelj navodi kako će u idućem razdoblju zatražiti angažiranje MUP-a u pronalasku kamiona Rojsove tvrtke te "ustrajati u zahtjevima prema bivšem zakonskom zastupniku za dostavu podataka o vozilima - gdje se nalaze i u čijem su posjedu".

Navodi i da je od bivšeg direktora Mladena Pešorde već zatražio te podatke, ali ih u dosadašnjem tijeku stečajnog postupka nije dobio.

Izvješće je uslijedilo nakon što su lani u studenome bile utvrđene tražbine vjerovnika Markuševac gradnje u ukupnom iznosu od 1,3 milijuna kuna, među kojima su najveće one od Ministarstva financija – porezne uprave od 799.983 kune te Ministarstva državne imovine od nešto više od 400.000 kuna.

Stečajni postupak nad Markuševac gradnjom otvoren je prošle godine u srpnju, a uslijedio je nakon prijedloga Fine podnesenog još u studenome 2016. u kojem se navodi da postoje neizvršene osnove za plaćanje u razdoblju duljem od 120 dana i u ukupnom iznosu od 822.373 kune.

U prijedlogu Fine navodilo se i da ta tvrtka ima samo jednog zaposlenog, ali i otvorene račune i oročen novac u jednoj komercijalnoj banci.

Markuševac gradnja osnovana je krajem 2007. s kapitalom od 20.000 kuna, a kao glavni predmet poslovanja navodi se projektiranje, građenje, uporaba i uklanjanje građevina, ali i savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem te, između ostaloga, promidžba, turističke usluge u nautičkom turizmu, sportska rekreacija i organiziranje koncerata, priredbi, revija, izložbi, festivala, zabavnih igara i slično. (Hina)

Wings for Life: Veliku humanitarnu utrku pratite na Novoj TV i portalu DNEVNIK.hr