Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rogoznica: Ribari blokirali obalu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četrdesetak velikih ribarskih brodova danas je blokiralo rogozničku operativnu obalu, čime ribari prosvjeduju protiv jučerašnje odluke općine Rogoznica da se zabrani privezivanje koća na rogozničkoj rivi.

U rogozničkoj općini tu su odluku obrazložili time što su ribari svoje koće do sada privezivali gdje su htjeli, a istovar ribe obavljali su najčešće noću da bi izbjegli plaćanje privezišta. 

Pročitajte i ovo Poljoprivrednici blokiraju promet na belgijsko-nizozemskoj granici - 1 Ogorčenje raste VIDEO/FOTO Šire se prosvjedi poljoprivrednika: Gotovo 2000 kamiona zapelo na belgijsko-nizozemskoj granici Crveno more - 2 Opasno u Crvenom moru Hutisti napadaju brodove koji plove prema Izraelu: "Sve dok oni ne počnu donositi hranu i lijekove u Gazu"

Događalo se da deseci hladnjača blokiraju rivu, a buka i smrad ribe rastjerivali su nautičare privezane uz rivu.

Prosvjed ribara u Rogoznici podržava i Sindikat ribara, a trajat će sve dok se ne osigura potreban privez za ribarske brodove.

Predsjednik sindikata Petar Baranović ističe kako ribari ne mogu pristajati i istovariti ribu ni u jednoj luci u Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Ribare nitko neće, a samo na području Šibensko-kninske županije ima 250 registriranih ribara obrtnika koji porezima pune državni proračun, a sada nemaju gdje istovariti i prekrcati ribu, kaže Baranović.

U susjednoj općini Primošten podsjećaju kako je za rogozničke ribare, vlasnike većih brodova, privezivanje i istovar ribe osiguran na gatu Krušice i u luci Zečevo, te da u općini samo jedan ribar ima koću dok su desetak drugih profesionalnih ribara vlasnici manjih brodica. 

Brojne koće koje se svakodnevno privezuju uz rogozničku rivu,
kažu, dolaze iz drugih županija, pa čak i iz Istre.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene