Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Roditelji nestale Australke optužuju hrvatsku policiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roditelji mlade Australke Britt Kathryn-May Lapthorne, koja je posljednji puta viđena u Dubrovniku prije nešto više od tjedan dana a otada joj se gubi trag, putem australskih medija optužili su hrvatsku policiju da ne čini dovoljno u potrazi za njihovom kćerkom. Zamjenik načelnika dubrovačko-neretvanske Policijske uprave Ivan Kukrika odbacio je danas te optužbe.

Britt Lapthorne (21) posljednji je put viđena u disco-klubu u Dubrovniku 17. rujna, a njezini roditelji Dale i Elke zatražili su od australskog premijera Kevina Rudda i ministra vanjskih poslova Stephena Smitha da se uključe u taj slučaj, tvrdeći da ni hrvatske ni australske vlasti ne čine ništa što bi im moglo pomoći u potrazi za njihovom kćerkom. 

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji

>> Dubrovnik: Traje potraga za nestalom Australkom

>> Otac nestale Australke: Tražit ću je do kraja života!

"Oni nam ništa nisu rekli. Hrvatske vlasti se ponašaju kao da se ništa nije dogodilo ... ne traje nikakva istraga. Oni traže ili nestalu osobu ili mrtvo tijelo, ali istrage nema", kazala je Elke Lapthorne za australski list Sydney Morning Herald, a tu njezinu izjavu prenose i drugi australski mediji.

Kurika je tvrdnje roditelja ocijenio je njihovim osobnim stajalištem, ocijenivši kako netko nestručan ne treba komentirati rad policije. 

"Ovaj slučaj je naš prioritet. Radimo na terenu, imamo neke dojave pa ćemo uskoro vidjeti što će se dogoditi. Ovakvi slučajevi ne rješavaju u dan ili dva", kazao je Ivan Kukrika.

Brat mlade Australke ovog je vikenda stigao u Dubrovnik gdje je razgovarao s policijom.

Dubrovačka policija priopćila je krajem prošlog tjedna da intenzivno traga za nestalom Australkom, ali da istraga zasad nije dala rezultata.

"Ne traje nikakva istraga, oni su samo obavili osnovu istragu. Oni kažu da se to nije dogodilo u Dubrovniku, da se jednostavno ne može dogoditi. Oni ne žele imati loše policijske rezultate u Dubrovniku", kazao je Dale Lapthorne, koji namjerava krajem ovog tjedna otputovati u Hrvatsku, ali prije toga želi dobiti pomoć australskih vlasti.

Britt Lapthorne je navodno doputovala u Dubrovnik 13. rujna, a 15. rujna zadnji se puta javila svojoj obitelji. Prema izjavi njezina oca, dva lokalna poziva obavljena su s njezinog mobitela 16. i 17. rujna, ali dubrovačka policija, prema njegovim tvrdnjama, nije pratila taj trag. Prema njezinim roditeljima, sve Brittine stvari, uključujući i njezinu putovnicu, ostale su u hostelu.

Potraga za Britt pokrenuta je i putem internetske stranice Facebook, a gotovo 6000 ljudi priključilo se na Facebooku potrazi za nestalom Australkom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene