Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavljuju prosvjede

Hrabra majka iz Slavonskog Broda ima još jednu poruku za vladajuće: ''Mi smo živi i stvarni i imamo stvarne probleme"

Ivana Smolčić Jerković i Domagoj Mikić (Foto: Dnevnik.hr)
Ivana Smolčić Jerković i Domagoj Mikić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ivana Smolčić Jerković i Domagoj Mikić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Analize vode u Slavonskom Brodu pokazuju da je voda zdravstveno ispravna, no Ministarstvo zdrastva još nije dalo zeleno svijetlo. Brod je spojen na vodocrpilište u Sikirevcima, no pitku vodu iz slavine neće imati još danima. Kako bi ukazali na probleme koji ih godinama muče, roditelji iz Slavonskog Broda organizirali su okupljanje na Korzu.

Povodom Svjetskog dana zdravlja, roditelji iz Slavonskog Broda u petak će ukazati na nekoliko ključnih problema koji posljednih godina muče sve stanovnike toga grada.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe Ivana Smolčić Jerković, Inicijativa brodske mame za djecu (Foto: Dnevnik.hr) Hrabra mama zatekla premijera ''To je bilo bespomoćno, jadno i uplašeno. Onako kako se majke znaju osjećati kad im je dijete ugroženo''

"Poslat ćemo poruku da živimo u nezdravom gradu u kojem je zrak onečišćen i voda neispravna. Mi smo živi i stvarni i imamo stvarne probleme", rekla je Ivana Smolčić Jerković.

Na okupljanje su pozvani svi roditelji, čije će poruke biti odnesene do Zagreba.

"Pozivamo sve roditelje da dođu sa svojom djecom i da na plahte stave otiske koje ćemo ponijeti u Zagreb te da pokažemo da su to stvarni otisci djece koja živi u Brodu ovakvom kakav je", rekla je Smolčić Jerković. "U petak ćemo znati točan datum kako bi ljudi mogli znati i zapisati se da žele ići."

Povjerenja u rad institucija, kažu, više nemaju.

"Ne vjerujemo institucijama. Mi se trebamo prestati bojati i poslati poruku da trebaju zaslužiti naše povjerenje. Neka nam daju rezultate", dodala je Smolčić Jerković.

Usprkos svemu, još uvijek smatraju da mogu izazvati promjenu.

"S našom snagom, koju imamo kao majke, moramo vjerovati da će se nešto pokrenuti , da ćemo o nečemu razgovarati, da će nam ponuditi neke rezultate", zaključila je Smolčić Jerković.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene