U Slavonskom Brodu ista slika kao i posljednjih dana – čekanje u redu pred cisternama.

Galerija


Čekaju se i rezultati analize Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, koju je naručio gradonačelnik Duspara – i ponavlja kako se od resornog ministarstva zataškavaju informacije Brođanima.

Vezani članci Daliboror Vašarević iz građanske inicijative (Foto: Dnevni.hr) Dok se vladajući prepucavaju, građani Slavonskog Broda su zbunjeni: ''Svi smo zabrinuti, nitko ne zna koje su posljedice'' Sanacija cjevovoda nakon ekološkog incidenta u Slavonskom Brodu (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Objavljena nova analiza vode u Slavonskom Brodu: Gradonačelnik i dalje iznosi teške optužbe

Iz policije dolazi informacija kako se u okviru istrage o krivcu za zagađenje, zbog kojeg više od 90 tisuća ljudi nema vodu, provode aktivni izvidi te kako su s nekim osobama već obavljeni razgovori.

"Policija je od same dojave, 28. ožujka, na nogama, dakle osigurava mjesto događaja isto tako povremenim obilascima, također i u suradnji s županijskim državnim odvjetništvom provode se izvidne policijske radnje", objasnili su iz policije.

"Vodu naravno plaćaju potrošači, ne građani u tom dijelu, tvrtke isto tako koje koriste ovu vodu, ali po manjoj cijeni, odlukom Vlade za onih neke dvije kune po litri. Iako je ova voda zdravstveno ispravna, platit će se kao tehnološka voda", rekao je Stjepan Bošnjaković, načelnik kriznog stožera.

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić uoči današnje sjednice Vlade rekao je kako su rezultati analize vode objavljeni na stranicama HZJZ-a, no uzorkovanje i dalje traje. Rezultati su naime pokazali pad razine ugljikovodika u vodi, no ona i dalje nije sigurna za piće.