Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobio ukor

Drama u Zagrebu: Roditelj učenika prijetio da će se ponoviti Beograd, intervenirala policija

Škola, ilustracija - 2
Škola, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Tjedan dana nakon masakra u beogradskoj osnovnoj školi, roditelj jednog od učenika zagrebačke škole zaprijetio je profesorici da će se ponoviti Beograd. Intervenirala je i policija.

Incident se dogodio u jednoj zagrebačkoj školi kada je roditelj jednog od učenika zaprijetio da će se ponoviti beogradski scenarij.

U cijeli slučaj umiješala se i policija koja je pretražila učenikov dom u kojem su pronađene zabranjene stvari. Cijeli incident prijavljen je ministarstvu obrazovanja. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Nakon krvoprolića Srbija skuplja ilegalno oružje: Policija već preuzela 3000 komada oružja i desetke tisuća komada streljiva

"Mi smo prije nekoliko dana u jednoj zagrebačkoj školi imali incident gdje je roditelj prijetio nastavnici da će im se dogoditi Beograd", rekao Željko Stipić iz sindikata Preporod za RTL i dodao da je do prijetnje došlo jer je učenik dobio ukor.

Sigurnost u školama i dalje je veliki problem te se još mnogo toga mora napraviti po tom pitanju, no problem predstavlja činjenica da ravnatelji često odbijaju govoriti o tome, navode iz sindikata Preporod.

Pročitajte i ovo Poruke, cvijeće i svijeće ispred škole za ljude ubijene u beogradskoj školi građani uznemireni Maloljetnik prijetio masakrom u Banjoj Luci: Policija privela njegova oca i uputila apel

Cijeli incident prijavljen je ministarstvu obrazovanja.

"Ministarstvo znanosti i obrazovanja zaprimilo je zahtjev Osnovne škole za pokretanjem psihološke krizne intervencije što je i realizirano. Ravnateljica Osnovne škole savjetovana je o postupcima zaštite učenika te je upućena da prijavi jučerašnji događaj sukladno Protokolu o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima”, poručili su iz ministarstva.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene