Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Rockwool' počeo uređivati tvornički okoliš

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvornica kamene vune "Rockwool" započela je s uređenjem okoliša tvornice u Pićanu, a radovi, koji će trajati gotovo tri mjeseca, i uređenje zelenih površina stajat će oko 2,5 milijuna kuna, doznaje su u "Rockwool Adriaticu".

Ujedno se od voditeljice odnosa s javnošću Anđelke Toto Ormuž doznaje kako "Rockwool" prvi u Hrvatskoj provodi umjeravanje mjerne opreme prema ISO standardu 14181, a obavlja ga jedna od rijetkih tvrtki u Europi ovlaštenih za takva mjerenja.

Pročitajte i ovo Ilustracija sve češći problem Pokušavate otvoriti bocu, ali čep se ne želi odvojiti? Pogledajte o čemu je riječ Jama Sovjak - 4 Crna jama FOTO U ovu jamu je 30 godina odlagan opasni otpad, čeka se sanacija: "Mještani i okoliš moraju biti sigurni tijekom radova"

Ovo umjeravanje opreme u skladu je s Pravilnikom o praćenju emisija onečišćujućih tvari u zrak.

Inače, mjerna oprema, koja se nalazi na nekoliko mjesta u tvornici, odnosno u kupoli, u vrtećoj komori, te u zoni za sušenje i zoni hlađenja, kažu u tvornici, pokazuje da su sve vrijednosti ispušnih plinova, tijekom mjesec dana rada tvornice, ispod zakonom propisanih graničnih vrijednosti.

Dnevne izvještaje o tim vrijednostima svakodnevno dobivaju Ministarstvo zaštite okoliša i Agencija za zaštitu okoliša, dok inspekcijske službe nadležnih ministarstava redovito nadziru rad tvornice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene