Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŠKOLA ZA ŽIVOT

Nakon Građanskog odgoja, opet su pioniri: Riječki učenici prvi će pohađati nastavu još jednog izbornog predmeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječki osnovci za dvije godine prvi u Hrvatskoj moći će za izborni predmet izabrati Zdravstveni odgoj, najavili su iz Grada Rijeke.

Učenici osnovnih škola u Rijeci za dvije godine prvi u Hrvatskoj moći će za izborni predmet izabrati Zdravstveni odgoj. Program se, kako je najavljeno iz Grada Rijeke, radi po uzoru na Građanski odgoj i obrazovanje, u čemu su riječke škole također bile pionir u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Antonija Mirosavljević KAFIĆI RADE, ALI ŠKOLE NE Jesu li škole spremne za on-line nastavu i što će biti s učenicima čiji roditelji moraju raditi? "Učitelji su kreativci i vjerujem da će se snaći"

Neke od tema koje će učenicima biti ponuđene su zdrave navike u smislu kretanja i pravilne prehrane, prevencija ovisnosti, vršnjačko nasilje koje bi se nadovezalo na sadržaje iz Građanskog odgoja i obrazovanja te reproduktivno zdravlje mladih. Tematske će se jedinice pripremati i razrađivati sukladno uzrastu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna žarišta u školama Jedna županija tražila online nastavu, ministar potvrdio da bi na C model mogla cijela Hrvatska: "Situacija je izrazito loša..."

"Želimo otvoriti vrata Zdravstvenom odgoju u školama kakav moderno doba zahtijeva i kakvim možemo kvalitetno utjecati na zdrav odnos djece i mladih prema tijelu i psihi", izjavila je zamjenica riječkog gradonačelnika Sandra Krpan za Novi list.

Svi nastavni materijali bit će izrađeni na hrvatskom i talijanskom jeziku, najavili su organizatori.

Prema planu Grada Rijeke u siječnju će biti osnovan tim za oblikovanje predmeta i izradu priručnika, a činit će ga predstavnici Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo, Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb, Medicinskog fakulteta u Rijeci, Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci, udruge civilnog društva te psihologinja jedne osnovne škole. Istovremeno će se započeti s ispitivanjem postojećeg stanja i spremnosti sustava za uvođenje programa, a već u ožujku iduće godine bit će odabrani i edukatori za buduće provoditelje programa.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene