Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KAFIĆI RADE, ALI ŠKOLE NE

Jesu li škole spremne za on-line nastavu i što će biti s učenicima čiji roditelji moraju raditi? "Učitelji su kreativci i vjerujem da će se snaći"

U većini županija na on-line nastavu će i niži razredi osnovnih škola. O svemu s predsjednicom Udruge osnovnoškolskih ravnatelja Antonijom Mirosavljević razgovorala je reporterka Dnevnika Nove TV Martina Bolšec Oblak.

Antonija Mirosavljević kaže kako su svi zbunjeni novonastalom situacijom - roditelji, nastavnici i ravnatelji. "Iako znamo tko donosi odluku - lokalni stožeri", kazala je te dodala kako je većina lokalnih stožera odlučila da se nastava odvija on-line, a tu odluku su donijeli u dogovoru s ravnateljima. Na pitanje što će biti s djecom čiji roditelji moraju raditi, odgovara: 

"Škole moraju zbrinuti učenike. Iako je to teško izvedivo, ali uvjerena sam da će svaki ravnatelj osigurati zbrinjavanje učenika", kazala je predsjednica Udruge.

Pročitajte i ovo Radovan Fuchs dva dana Fuchs o dramatičnim brojkama i on-line nastavi: "U tjedan dana u Hrvatskoj je broj pozitivnih učenika povećan 100 posto"

Iako još nisu dobili materijale iz kojih će učiti prvašići, ministarstvo je pripremilo "hrpu online lekcija", kazala je Mirosavljević.  "Morate znati da su učitelji veliki kreativci i vjerujem da će se snaći", rekla je.  Mirosavljević. Roditelji se žale da neki profesori šalju zadatke usred noći i to nazivaju nastavom on-line.

"Ne vjerujem da netko u ponoć šalje materijale učenicima. Praksa nije ujednačena, svaki učitelj je kreativac, ima boljih i lošijih. Ne može biti ujednačeno, svaka škola je za sebe. Da imamo okvire, bilo bi jednostavnije", odgovorila je predsjednica Udruge ravnatelja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna žarišta u školama Jedna županija tražila online nastavu, ministar potvrdio da bi na C model mogla cijela Hrvatska: "Situacija je izrazito loša..."

Komentirala je i tehničke mogućnosti održavanja on-line nastave, da profesor stoji u učionici, a 20 učenika prati to kod kuće. Mirosavljević ističe da je tako nešto moguće u Gradu Zagrebu, ali u nekim manjim sredinama to nije moguće. "Imamo škole s dvosmjenskom, trosmjenskom nastavom, neki rade u više škola", pojasnila je. Napominje kako je njoj sasvim logično da kafići rade, a škole ne."Je, da sačuvamo djecu", izjavila je zaključno. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene