Riječka policija zaplijenila je 25 kilograma marihuane i 58 grama kokaina. Uhitili su dvojicu. Na konferenciji su predstavili i pojačanje - psa Kastra. Ovo mu je već treća velika akcija.

Galerija


PU primorsko-goranska na izvanrednoj konferenciji za medije u petak pohvalila se završenim kriminalističkim istraživanjem koje je rezultiralo zapljenom veće količine droge. 

Vezani članci Traktor, ilustracija Policija kaznila pijanog traktoristu s oko 24.000 kuna: Nije imao osobnu, oduzeta mu je vozačka, a vozio je neregistrirani i neosigurani traktor Dražen Rastović, voditelj Službe kriminaliteta droga Nakon velike zapljene kokaina u Dubrovniku: ''Zločinačke organizacije traže druge ulazne luke prema tržištu Europe"

Zaplijenili su 25 kilograma marihuane, 58 grama kokaina i smjesu za povećanje mase kokaina. Uhićene su dvije osobe, muškarci od 23 i 26 godina. Otprije nisu poznati policiji. Čak su, kažu u policiji, dosad bili uzorni građani.

"Droga je trebala završiti na ulicama našeg grada i šire. Mi u PU primorsko-goranskoj želimo da droga u našem gradu i dalje bude među najskupljima i teško dostupna. Rijeka će i dalje biti koban grad za sve one koji misle prodavati drogu", rekao je Dalibor Jozinović, voditelj Službe kriminaliteta droga PU primorsko goranske.

U stanovima u kojima je pronađena droga policija je našla i 19.000 kuna te 41.000 eura. 

U zapljeni je veliku ulogu odigrao i novi kolega.

"Želimo predstaviti pojačanje. To je naš pas Kastro. Otkad je kod nas, sudjelovao je u već tri velike akcije. Ono što je Messi u nogometu, to je Kastro u našoj policiji", pohvalili su se u PU primorsko-goranskoj svojim mješancem njemačkog i belgijskog ovčara.

"Privatno sam uvijek imala pse. Oni su moja ljubav. Ujutro se šetamo, istrčavamo, vježbamo. Sve što ide uz brigu o ovim prekrasnim četveronožnim prijateljima", rekla je policijska službenica koja Kastra trenira i brine o njegovom zdravlju, ishrani i drugim potrebama. Za Kastra kaže da je veliki dobri div. 

"Poslušan je i zaigran. Prošao je dresuru i zna komande. Imao je tri velike akcije u kojima je pokazao kvalitetu i nadam se da će tako i ostati. Trudit ćemo se da budemo još bolji", rekla je policajka.