Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki uspjeh KB-a Dubrava

Devet transplantacija srca u dva mjeseca! "U toj lutriji koja se zove Eurotransplant očito smo u zadnje vrijeme došli na vrh"

Devet transplantacija srca u dva mjeseca! Rekord je to Kliničke bolnice Dubrava. Novo srce u toj je ustanovi jučer dobio i 63-godišnji Ilija. Operacija je bila sinoć, trajala dva i pol sata, a srce je stiglo iz Graza.

Reporterka Dnevnika Nove TV Valentina Baus u Kliničkoj bolnici Dubrava razgovarala je s pročelnikom Zavoda za kardijalnu kirurgiju. Doc. prim. dr. sc. Igor Rudež obavio je više od polovine transplantacija srca u posljednja dva mjeseca, točnije njih šest.

"Ja sam isto iznenađen, ali imali smo dovoljan broj bolesnika na listi čekanja, imamo ih još. U toj lutriji koja se zove Eurotransplant očito smo u zadnje vrijeme došli na vrh. Ponude su bile dobre, organi su bili kvalitetni i uspješno smo ih transplantirali", rekao je kirurg.

Pročitajte i ovo Ilija, Transplantacija srca u KB Dubrava Uspjeh hrvatskih liječnika Ilija jučer u KB-u Dubrava dobio novo srce: "Izgleda dobro i oporavio sam se. Ja sam strah izgubio"

Nakon transplantacije pacijente čeka oporavak.

"U suštini, ako je sve dobro, na odjelu intenzivnog liječenja borave četiri, maksimalno pet dana. Onda idu na naš odjel i tamo borave u zasebnoj sobi sa sterilnom posteljinom, sterilnom hranom. Sve skupa oporavak traje oko 20 dana. Nakon toga ih još premjestimo na suradnu kardiologiju i nakon 10-ak dana spremni su ići kući. 

Uvijek se govori o kirurzima, ali iza njih je cijeli tim ljudi, poručuje Rudež. 

Pročitajte i ovo KB Dubrava Nova prilika za život Fantastičan uspjeh liječnika u KB-u Dubrava: "Na ovaj smo način spasili mnoge pacijente"

"Oni koji su zaista bitni u cijeloj toj priči su perfuzionisti. Dakle, ljudi koji rade na stroju za izvantjelesni krvotok i koji nam tehnički omogućuju da izvedemo zahvate."

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene