Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza Vlasti

Reiner: "Uopće nije važno ima li HDZ većinu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Sabora Željko Reiner u Saboru je komentirao aktualnu krizu vlasti i kazao kako trenutno uopće nije važno ima li HDZ većinu u Saboru.

"Ključni problem je što postoji većina koja želi opozvati predsjednika Sabora koji ne želi otići. To je većina koja ovaj čas postoji i nju se ignorira. To je nedomokratski i neprihvatljivo. Za njegov odlazak postoji većina koja je dala potpise za to, a Petrov želi da se prvo raspravi pitanje ministra Marića. Za njegov opoziv oporba mora imati dovoljno glasova", kazao je Reiner. 

Pročitajte i ovo Armin Hodžić Jedan novi predstavnik Sastali su se predstavnici manjina: "Jedinstveni smo, prioritet nam je boljitak svih građana" Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u

Na pitanje zašto inzistiraju da se zahtjev za opozivom Petrova održi danas, Reiner je odgovorio:

"Mislim da je logično da ako nemate povjerenje onih koji su vas izabrali odete i prepustite to nekome drugome. A onda, dapače, da se sutra raspravi pitanje ministra Marića. Mi smo predložili da se održi proširena sjednica predsjedništva Sabora, vidite da se to ignorira. Dakle, to je kršenje nečega što je demokratski postupak", poručio je.

Upitan je li HDZ spreman nakon razrješenja Petrova na dnevni red staviti i zahtjev za opozivom njihovih potpredsjednika, Reiner je odgovorio potvrdno.

Na pitanje ima li HDZ u ovom trenuntku većinu i tko je čini, Reiner je odgovorio:

"Trenutno uopće nije važno ima li HDZ većinu. Predsjednik Sabora ima većinu protiv sebe, a da li HDZ ima većinu, to trenutno nije bitno", kazao je Reiner.

"Možda HDZ i ima većinu, to nije važno. Ključno je pitanje predsjednika Sabora koji nema više povjerenje. Ja vam opet kažem da je to irelevantno, to nije važno. Ono što je važno da vlada funkcionira. Ali sad nije u pitanju vlada, nego sabor", dodao je Reiner.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene