Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Desnica nije zabrinuta

Brojne reakcije na koaliciju ljevice i centra: "Vidjeli smo koji su im dometi"

Aktualno Galerija Sabor - 1 Sabor - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sabor - 2 Sabor - 2 Foto: DNEVNIK.hr Sabor - 3 Sabor - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sabor - 4 Galerija 1/4 >>
Deset lijevo-liberalnih stranaka udružilo se u koaliciju za predstojeće parlamentarne izbore.

Brojne reakcije uslijedile su nakon što je deset stranaka ljevice i centra na čelu sa SDP-om dogovorilo koaliciju. Okupila ih je prvenstveno želja da sruše HDZ s vlasti.

Sva međusobna neslaganja, kažu, stavit će po strani. Dogovorili su i kako će Peđa Grbin biti njihov kandidat za premijera.

Pročitajte i ovo Nacionalni ispit iz Hrvatskog jezika Koji je smisao? Sindikat Preporod protiv nacionalnih ispita: "Besmisleni su i štetni!"

"Problemi sa slaganjima lista uvijek postoje, ali potpuno je jasno što nam je cilj. S obzirom da je cilj bolja Hrvatska, smjena HDZ-a i odlazak na put koji će ovu zemlju učiniti takvom da svi koji su sada u njoj tu žele ostati, a da se jedan dio u Hrvatsku vrati jer će prodisati punim plućima", izjavio je Peđa Grbin.

Da smo već prije mogli vidjeti sličnu koaliciju lijevo-liberalnih stranaka tvrdi HDZ-ov ministar branitelja Tomo Medved.

"Koliko je prošli put, na prošlim izborima ta ista oporba brojala stranaka, ta kobasica je imala 10 ili 11 stranaka, dakle svjedočili smo već sličnom scenariju", rekao je.

Pročitajte i ovo Policija traži ovog muškarca Mole za pomoć FOTO Prepoznajete li ga? Policija traga za ovim muškarcem

Most je pak najavio koaliciju sa Suverenistima i nestranačkim pojedincima. Od ujedinjene ljevice, tvrde, ne strahuju.

"Ne. Uopće od toga ne strahujem. Vidjeli smo koji su dometi ljevice, a znamo da se mlađi birači u Hrvatskoj okreću strankama od centra na desno", kazao je Nikola Grmoja.

Pročitajte i ovo PR OGLAS Ekskluzivna premijera dva posebna modela BMW Grupe

Na okupljanju lijevice na Iblerovom trgu nije bilo članova Možemo!.

"Nije nam bilo žao, mi smo čvrsto sigurni u našu odluku, ali isto tako podržavamo i tu vrstu okupljanja", rekla je Benčić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene