Okrivljeni u slučaju Janaf koji se nalaze u Remetincu, još čekaju odgovor na žalbe o istražnom zatvoru o kojima je odlučivalo izvanraspravno vijeće Županijskog suda.

Galerija


Dnevnik Nove TV dobio je na uvid imovinsku karticu razriješene državne odvjetnice Mirele Alerić Puklin, u kojoj je vidljivo da novac za koji je tvrdila da je ušteđevina njezinog supruga nije unesena u imovinsku karticu.

Vezani članci Miroslav Škoro: Pogreška u imovinskoj kartici - 4 Još jedan saborski zastupnik ima poteškoća s ispunjavanjem imovinske kartice: Ovaj put "poskliznuo" se Škoro Privođenje Dragana Kovačevića Osumnjičenima u aferi Janaf produžen istražni zatvor: Dragan Kovačević iza rešetaka još dva mjeseca

"Tako je, međutim država tvrdi da to nije bio njihov novac", rekao je odvjetnik Gorana Puklina Ljubo Pavasović Visković.

No pitanje je, kako je to muževa ušteđevina, ako nije njihov novac.

"Gledajte ne bih banalizirao ovaj problem na razini imovinske kartice jer ako smo na razini imovinske kartice onda sam ja presretan. Mi imamo ovdje jednu ozbiljnu inkriminaciju u odnosu na Gorana Puklina i priča o tome da li je netko nešto prijavio u imovinskoj kartici ili nije mislim da je u ovom kontekstu deplasirana", dodao je Pavasović Visković.

Goran Puklin obuhvaćen je istragom Uskoka u kojoj je osumnjičen da je Kovačeviću pomogao u skrivanju četiri i pol milijuna kuna.