Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Koalicijski partneri iz HDZ-a, šutnju i nedolaske Željka Keruma na sastanke, čini se, više neće tolerirati.


Za razliku od svoje sestre, Nevenke Bečić, koja se zagrijala za brojne gospodarske teme na Markovu trgu, četiri mjeseca od novog saziva Sabora, Kerum nije imao zapaženih nastupa.

Vezani članci Branko Bačić Manjine blokirale HDZ-ov zakon, Bačić ustvrdio: "Žele izjašnjavanje na dva materinja jezika, a to za nas nije prihvatljivo" Miro Kovač Smeta mu reakcija na Imotski: Kovač pozvao Plenkovića da u interesu stranke odustane od kandidature

Brzim koracima žurila je na sjednicu. Stigla je točno na vrijeme. Svoju saborsku fotelju Nevenka Bečić, dobro je zagrijala. Nije propustila nijedan saborski dan. 'Dolazim uvijek na vrijeme, izvršavam svoje obveze koje su mi date u nalog. Onoliko sam aktivna, koliko zahtjeva pojedino područje', rekla je Bečić.

Pronašla se u gospodarskim i financijskim temama. No, u Saboru nije gurala probleme koje bi pomogle oporavku Splitsko - dalmatinske županije. 'Nitko me ne priječi da iznesem svoj stav i mišljenje!', kaže Bečić. Za razliku od sestre, Željko Kerum, za saborsku govornicu nije izlazio. Na Markovu trgu ni danas mu nije bilo ni traga, ni glasa.

>> Bečić: Kerum nije nikada neprimjereno istupio ukoliko ga nisu izazvali

'Nisam ja njegova glasnogovornica. Kad on mene zaduži da budem to, u njegovo ću ime govoriti. Željko Kerum je jedan, jedinstven i neponovljiv. On je osoba sama za sebe, ima svoju osobnost. Zato on i je Željko Kerum', bila je jasna Bečić. Prvi je dan kasnio na prisegu. Oduševljenje novom ulogom nije krio.

Splitski gradonačelnik član je čak tri odbora, onog za lokalnu samoupravu, turizam i poljoprivredu. Baš kao i Nevenka. No, ona u radu Odbora za financije, gospodarstvo i poljoprivredu itekako sudjeluje. Kerum dosad nije imao zapaženijih nastupa, pa u HDZ-u razmišljaju da koalicijskog partnera izbace. 'Možda nije baš sretno rješenje što je on član odbora. Mi smo i na klubu imali neke rasprave, vjerojatno će doći i do nekih promjena', rekao je Petar Čobanković, predsjednik Odbora za poljoprivredu.

No, Goran Beus Richembergh pamti da je Kerum palio saborski mikrofon, na prvoj od čak šest sjednica za turizam. Na ostalima se nije pojavio. 'Možda je razlog u tome što je Split proglašen najboljim mjestom za život, pa mu je grehota ga ostavljati', kaže Goran Beus Richemnergh, predsjednik Odbora za turizam. Ni četiri mjeseca otkako novi saziv zasjeda, Kerum ne mari za prozivanja. Poručuje da ima previše poslovnih obveza. Iako ga u gradu pod Marjanom sve manje viđaju javno.