Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utjecaj potresa

Kamo će 180 glinskih učenika na nastavu? ''Nadamo se da će se učiniti sve da djeca ne dočekaju zimu u kontejnerima''

Aktualno Galerija Srednja šklola Glina - 1 Srednja šklola Glina - 1 Foto: DNEVNIK.hr Srednja šklola Glina - 2 Srednja šklola Glina - 2 Foto: DNEVNIK.hr Srednja šklola Glina - 3 Srednja šklola Glina - 3 Foto: DNEVNIK.hr Srednja šklola Glina - 4 Srednja šklola Glina - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Srednja šklola Glina - 5 Galerija 1/6 >>
Neće sve škole otvoriti svoja vrata, i to zbog oštećenja u potresima.

Od 431 škole u pet potresom oštećenih županija, u njih 27 školsko zvono neće se čuti. U Zagrebu je još 12 školskih zgrada neupotrebljivo. Plan je da se sedam obnovi tijekom tekuće školske godine, a preostale do kraja 2022.

U Krapinsko-zagorskoj županiji nastava se neće održavati u dvije škole, a u Zagrebačkoj u jednoj. U Banovini obnovu čeka 11 škola. Njih šest ima crvenu naljepnicu, a preostalih pet žutu.

180 iseljenih učenika

Jedna od njih je i Srednja škola u Glini iz koje je zbog posljedica potresa iseljeno 180 učenika. ''Povratak je trenutak kojeg čekamo osam mjeseci. Izgrađen je modularni objekt u kojem ćemo biti 18 mjeseci'', kazala je Marija Margušić Novosel, ravnateljica Srednje škole Glina u razgovoru s reporterkom Mateom Ćorić u Dnevniku Nove TV.

Sami upisi su, ističe Margušić Novosel nešto slabiji. ''50 posto učenika je manje nego svih ovih godina. Djeca ne žive u optimalnim uvjetima, ali nadamo se da će mjerodavne službe učiniti sve da djeca ne dočekaju zimu u kontejnerima, jer još uvijek jesu'', kazala je Margušić Novosel.

  Pročitajte i ovo Škola - 4 Doba pandemije U ovoj osnovnoj školi odlučili su nastavu izvoditi bez maski: ''Mislim da možemo držati distancu''

Pročitajte i ovo Građani kontejnera u Banovine izrugani, stižu im računi - 5 Nevjerojatna situacija Stanovi im razrušeni u potresu, ali računi za pričuvu i dalje stižu: "Zašto bih platila ako će se zgrada srušiti? Ne želim da me prave budalom"

Dodala je da očekuju podršku županije i grada. ''Trebat ćemo pomoć. Do sada smo je imali, vjerujem da neće izostati. Nadamo se da ćemo se vratiti u našu obnovljenu školu'', zaključuje Margušić Novosel.

 

Više o školskoj godini u Glini pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene