Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatna situacija

Stanovi im razrušeni u potresu, ali računi za pričuvu i dalje stižu: "Zašto bih platila ako će se zgrada srušiti? Ne želim da me prave budalom"

Aktualno Galerija Građani kontejnera u Banovine izrugani, stižu im računi - 5 Građani kontejnera u Banovine izrugani, stižu im računi - 5 Foto: DNEVNIK.hr Zdenka Padjan Zdenka Padjan Foto: DNEVNIK.hr Građani kontejnera u Banovine izrugani, stižu im računi - 6 Građani kontejnera u Banovine izrugani, stižu im računi - 6 Foto: DNEVNIK.hr Građani kontejnera u Banovine izrugani, stižu im računi - 4 Građani kontejnera u Banovine izrugani, stižu im računi - 4 Foto: DNEVNIK.hr +4 Građani kontejnera u Banovine izrugani, stižu im računi - 3 Galerija 1/9 >>
Ostali su bez krova nad glavom, no računi za smeće, vodu, ali i pričuvu i dalje im stižu. Dok država odgovornost prebacuje na lokalnu samoupravu, ljudi na Banovini, kojima je ionako dosta trauma, prepušteni su sami sebi.

Zdenka je rođendan proslavila u kontejneru. U svoj stan ne može jer je pod ruševinama, ali za njega i dalje stižu računi. "Jako mi je čudno to da plaćam smeće, vodu. Ne želim da netko od mene pravi budalu. Ne dozvoljavam da se mene izrabljuje s ovom malom mirovinom. Iako to nije neki veliki iznos, ali ja ne želim ponižavanje i iskorištavanje", odlučna je Zdenka Padjan iz Gline.

Pročitajte i ovo Pas Roger pomaže u potrazi VIDEO/FOTO Sreća da nije upao u policiju: Pas Roger postao zvijezda nakon potresa na Tajlandu Slab potres pogodio Zagreb Magnitude 1,2 Slab potres uznemirio dio Zagrepčana: "Osjetilo se kao kratka grmljavina"

Iskorištavanje je, kaže, i to što mora plaćati pričuvu. "Zašto bi plaćali pričuvu ako će se zgrada srušiti?", pita se Zdenka. Isto pitanje muči i Nadu, ali rješenje je zasada pronašla jedino u križaljkama. Svaki mjesec 160 kn daje u vjetar. "Kako me ne bi ljutilo, zašto to plaćamo, kome? Netko će kupiti novac, a zgrada tako rečeno nije useljiva nikako", jada se Nada Kiš.

Poslali smo upit i Stožeru. Kažu da su zaduženi samo za račune za struju i da će oni biti pokriveni do kraja obnove. Ostali računi, ali i pričuva, kažu nam, pitanja su za lokalnu samoupravu, čiji odgovor još nismo dobili. Dok mi čekamo odgovore, obitelj Lalić kod Gline, o kojoj smo izvještavali prije dva mjeseca, napokon je u 21. stoljeću dočekala struju.

"Sad je drugačiji život. Sad dođem iz bašte, uključim, kuham ručak. Mogu ispeći i pogaču. Šest praunučiča imam. Sad će doći. Kad biste i vi mogli doći, bilo bi nam drago. Bit će razanj, peći ćemo janje“, kaže Milka Lalić iz Malog Obljaja reporterki Dnevnika Nove TV Mateji Ćorić.

Jer oni se svojem računu za struju itekako vesele.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene