Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doba pandemije

U ovoj osnovnoj školi odlučili su nastavu izvoditi bez maski: ''Mislim da možemo držati distancu''

Aktualno Galerija Vinko Grgić Vinko Grgić Foto: DNEVNIK.hr Škola - 1 Škola - 1 Foto: DNEVNIK.hr Škola - 2 Škola - 2 Foto: DNEVNIK.hr Škola - 3 Škola - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Škola - 4 Galerija 1/6 >>
Škola skoro kao nekad - to je plan i želja gotovo svih. Pa su tako primjerice u Međimurju odlučili da osnovnoškolci neće nositi maske, već će držati distancu.

Početkom nove školske godine ostala su tek neka stara epidemiološka pravila. Jedno od njih je da se prilikom ulaska u škole, ruke svakako moraju dezifincirati. A u učionicama ostaje ono staro pravilo nošenja maski. Doduše, maske se mogu skinuti ako se u osnovnoškolskim učionicama osigura razmak od metar i pol u učionicama, a u srednjoškolskim klupama taj razmak mora biti dva metra.

Pa se u Međimurju - maske skidaju. ''U hodniku, knjižnicu, ali u razredima neće biti maske. Mislim da možemo držati distancu'', najavio je ravnatelj 2. OŠ Čakovec Vinko Grgić. Bez maski i u orehovečkoj osnovnoj školi - učenici će moći sami sjediti u klupi.

U novoj školskoj godini učenici više neće biti osuđeni samo na jednu učionicu u kojoj slušaju sve predmete. Naime, vraća se kabinetska nastava. Točnije, to znači da će pokuse moći opet izvoditi u učionicma kemije ili biologije, objasnila je reporterka Martina Bolšec Oblak u Dnevniku Nove TV.

Pročitajte i ovo Epidemiološke maske s uzorkom - 3 unatoč uputama hzjz-a Šef stožera gradića u Gorskom kotaru ukinuo maske u školama, podržao ga i eurozastupnik: "Nacionalni stožer je nestručan, maske ugrožavaju zdravlje djece"

Pročitajte i ovo Knjižara Kako sve uskladiti? Početak škole, stres za roditelje! Obaveze na hrpi nisu bezazlene: "Osjećate se kao da sve morate u isto vrijeme"

''Kad idem u školu više naučim i bolje zapamtim'', priznaje Raul iz Rijeke. Jer pandemija je učenicima pokazala kako izgleda život bez škole. I nije im se svidio.

Više o početku nove školske godine pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene