Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ravnatelj plitvičkih jezera odbacuje optužbe sindikata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj Nacionalnog parka (NP) Plitvička jezera Borislav Perica odbacio je danas optužbe o zlostavljanju radnika i šikaniranju članova Sindikata turizma i usluga Hrvatske, koje je taj sindikat jučer uputio na njegov račun.

U današnjem priopćenju ravnatelja NP-a podsjeća se na prosinački sastanak u Uredu za socijalno partnerstvo na kojem je bilo riječi o suradnji sindikata i odnosa s Upravom NP-a. Po zaključcima sastanka vidi se "koliko napora Uprava ulaže kako bi se u cjelosti legalizirao rad svih sindikata".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Idealan odmor Plitvička jezera među 10 najljepših na svijetu Slika nije dostupna Nedovoljno iskorišteno Prekrasne riječne krajolike počeli otkrivati i turisti

Jedna od tema sastanka bila je i pitanje predstavnika radnika u Upravnom vijeću, jer je Statutom predviđeno pet članova Upravnog vijeća koje imenuje ministar kulture, te je sukladno tome određeno da se mora povećati broj članova Vijeća.

Perica demantira i tvrdnje Sindikata turizma da je od 720 zaposlenih u NP-u njih 350 učlanjeno u taj sindikat, već je točan broj 283.

To što Sindikat državnih službenika i namještenika ima svoje članstvo u ustanovi nije čudno jer je NP ubrojen u javne ustanove, te primjenjuje Temeljni kolektivni ugovor za službenike i namještenike u javnim službama.

Stajalište sindikata da postoji "glavna" sindikalna povjerenica u Nacionalnom poduzeću, ravnatelj drži potpuno neprihvatljivim, jer u ustanovi djeluje više sindikata, pa se sukladno Zakonu o radu sindikati moraju sporazumjeti o sindikalnom povjereniku koji će imati sva prava i obveze Radničkog vijeća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene