Reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić u Metkoviću je razgovarala s ravnateljem tamošnjeg Doma zdravlja. Predsjednica inicijative Mame i tate Metkovića Ivanka Taslak najavila je i miran prosvjed kojim će tražiti da se omogući korištenje CRP uređaja i izvan medicinsko-biokemijskih laboratorija.

Galerija


Inspekcija Ministarstva zdravstva i Liječničke komore stigla je u Metković kako bi utvrdila okolnosti smrti 9-godišnjeg dječaka.

Vezani članci Oliver Dragojević i Dino Dvornik, arhivska fotografija (Foto: Davor Visnjic/PIXSELL) Sjećanje na "Kralja funka" koje odzvanja u pjesmama: Životna priča ekscentrika tužne sudbine Sudar osobnog automobila i skutera u Zagrebu (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Teška prometna nesreća u Slavonskom Brodu: Smrtno stradao vozač motocikla (42)

Nekoliko je puta vraćen kući s pregleda i Hitne pomoći, a inspekcija pokušava rasvijetliti jesu li krivi pojedini liječnici ili je zakazao sustav. Izvješće inspekcije očekuje se do kraja tjedna.

O problemima u Metkoviću reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić razgovarala je s ravnateljem metkovskog Doma zdravlja Mihovilom Štimcem

"Opći je problem nedostatak liječnika u malim sredinama, pogotovo nama koji smo od najbližih bolnica udaljeni 130 kilometara i 110 do naše županijske bolnice. Mi nastojimo vlastitim angažmanom, nekakvim poznanstvima privući ljude u Metković koji nije baš interesantan, gospodarski je još u zaostatku nad ostalim dijelovima Hrvatske, ali, evo, do sada nekako uspijevamo. Naravno da uvijek može bolje i da se uvijek može više", kaže Štimac.

"Treba u budućnosti napraviti jednu veću ustanovu jer znamo da fali bolnica u ovom cijelom području, govorimo o području Makarske, Metkovića, Vrgorca, sve do Stona. To je jedini kraj Hrvatske koji je ostao nepokriven bolničkom skrbi", ističe.

Komentirajući odbijenu donaciju CRP uređaja za Dom zdravlja ravnatelj je rekao kako važeći pravilnik još uvijek daje ingerenciju medicinsko-biokemijskim laboratorijima za korištenje uređaja.

Predsjednica inicijative Mame i tate Metkovića Ivanka Taslak kaže kako su željeli da se Domu zdravlja donira CRP uređaj jer su im bolnice predaleko. Za srijedu je najavila miran prosvjed kojim će građani tražiti žurnu izmjenu pravilnika da bi se CRP uređaji mogli postaviti u liječničke odrinacije i na Hitnu pomoć.

"Naša djeca su naša budućnost i mi više ne želimo da se ovakve stvari događaju u našem gradu", kazala je Ivanka Taslak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr