Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sve zbog stabla

Rat na otoku: Vlasnik hotela razbjesnio mještane - nudi 5000 eura za dojavu. "Pa ovo je nečuveno"

Otok Šipan
Otok Šipan Foto: Tom Dubravec/Cropix
Nijemac je ponudio nagradu od 5000 eura onome čije informacije dovedu do osobe koja je posjekla stablo na, tvrdi, njegovom zemljištu. Mještani su ogorčeni.

Vlasnik Hotela Šipan, Nijemac Reinhard Allan Rade razbjesnio je otočane. Netko je, tvrdi, na njegovoj zemlji posjekao stablo pa je ponudio 5000 eura onome čiji tragovi dovedu do počinitelja, a sve je prijavio i policiji. 

Po otoku su postavljene obavijesti da je posječen stoljetni hrast unazad tjedan dana te da se radi o nepoštivanju privatnog posjeda.

Kako piše Dubrovački list, mještani su ogorčeni ovakvim postupanjem vlasnika hotela. Pa su mu tako javno ostavili poruku u kojoj ga se optužuje za uzurpaciju i krađu javnog prostora.

"Ovaj način pisanja je nečuven, ne bi da su stavili u proglasu pa ako se ne pronađe krivac, strijeljat će se dvanaest muškaraca na rivi. Mislio sam da je zezancija povodom karnevala", komentirao je jedan mještanin. 

Gradska vijećnica Olga Murrati upozoravala je, tvrdi, na problem nekoliko puta.

"Očekujem da komunalni odjel konačno zaštiti javnu površinu za koju se mora uzimati koncesija, a hotel to ne radi", kaže Murrati. 

Policijska uprava Dubrovačko-neretvanske potvrdila je da je njemački državljanin 15. veljače prijavio da je posječen hrast na njegovom zemljištu, a procijenio je štetu na 1200 eura.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene