Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stara 60 godina

Misterij u zagrebačkom Jakuševcu: Posječeno 27 golemih stabala, posadili su ih prvi učenici obližnje škole

Aktualno Galerija Tko je posjekao stabla? - 4 Tko je posjekao stabla? - 4 Foto: DNEVNIK.hr Tko je posjekao stabla? - 3 Tko je posjekao stabla? - 3 Foto: DNEVNIK.hr Tko je posjekao stabla? - 2 Tko je posjekao stabla? - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Tko je posjekao stabla? - 1 Galerija 1/4 >>
Misterij u zagrebačkom Jakuševcu – netko je posjekao čak 27 stabala borova i jasena ispred bivše škole. Ni škola ni Grad ni mjesni odbor ne znaju tko je to učinio pa se u sve uključila i policija.

Ispred bivše škole u Jakuševcu posječeno leži čak 27 golemih stabala koja su punih 60 godina krasila područje. Jakuševčani zgroženi jer su uz to drveće mnogi odrasli. Zasadili su ih prvi učenici škole, zajedno sa svojim učiteljima.

Mjesto zločina sad je ograđeno trakom Gradskog ureda za komunalne poslove. Radi se o gradskoj parceli na kojoj je 30 godina u najmu ovdje bila Waldorfska škola. Iselili su prošle godine pa je zgrada sada prazna.

Iz Grada kažu da Zrinjevac nije odgovoran za ovu sječu kao ni izvođač radova koji bi na ovoj lokaciji trebao graditi novu školu. Kažu da nisu imali nalog za rušenje tako da je cijeli ovaj slučaj prijavljen i policiji.

Pročitajte i ovo Marjan (Foto: Dnevnik.hr) Epidemija potkornjaka U srijedu počinje sječa 20.000 stabala na Marjanu

Ovaj slučaj prijavili su i građani, a iz policije su reporterki Dnevnika Nove TV Matea Ćorić potvrdili - kriminalističko istraživanje u tijeku. Tomislav kaže da je policija već bila na terenu.

"Bila je u srijedu policija, oni su se jako interesirali za to što se ovdje dogodilo. Pitali su koga sam tu vidio i potvrdio sam da sam vidio dvoje ljudi koji su imali nekakav laptop i označavali su nešto sprejom po drveću i okolo su obilazili cijelu parcelu", rekao je.

Pročitajte i ovo Dino Goleš na UN-ovom summitu o klimatskim promjenama Reporter Nove TV u Glasgowu Iza kulisa trenutno najvećeg svjetskog događaja: Kaos, kutije za higijenu i nešto na što svjetski lideri nisu navikli

Iz Mjesnog odbora nisu odgovorili na pozive reporterke Dnevnika. U poruci su samo poručili da ne znaju tko je to napravio. Tko je počinitelj, ne znaju ni u Waldorfskoj školi.

"Jako nam je žao i želim svima reći da se s velikom tugom ograđujemo od tog čina", rekla je Aleksandra Belković, ravnateljica te škole.

Ostaje pitanje jesu li radile nadzorne kamere na školi koje bi možda mogle rasvijetliti ovaj misteriji u zagrebačkom Jakuševcu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene