Rastu li Bandićevi politički apetiti? (Foto: Dnevnik.hr) - 5
Rastu li Bandićevi politički apetiti? (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Foto: DNEVNIK.hr

S većim brojem zastupnika u klubu, rastu i politički apetiti Milana Bandića. Tog scenarija boji se oporba, ali i dio vladajućih, a sudeći po odgovorima zagrebačkog gradonačelnika, taj strah, čini se, i nije bez osnove.


"Sva filozofija matematike, to i Ratko zna kao inženjer, stane na deset prstiju. Evo cijela matematika od jedan do deset, onda se samo množi", kaže Bandić. O apetitima prema Banskim dvorima znakovito. Na pitanje želi li svoje ljude u Vladi, kaže: ''O tom potom."

Vezani članci Dijana Zadravec Zadravec pokazala dokumente koji navodno dokazuju nepravilnosti u KBC-u: ''Preko posrednika su mi prijetili otkazom. Vatavuk se usporedio s Hitlerom'' Saborski zastupnici (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr) - 3 Za neke saborske zastupnike mandat u Saboru je Jackpot, a napuštanje fotelje im nije opcija

Optužbe političkih protivnika da novcem sugrađana "kupuje" zastupnike - ne brinu HDZ-ove i Bandićeve partnere na vlasti.

"Mi se na ovakve vrste optužbi nemamo potrebu izjašnjavati, mi smo jezgra tog kluba", kazao je Radimir Čačić iz Reformista.

HNS-ov potpredsjednik Vlade Predrag Štromar je jasan: "Ne želim vjerovati da su to kaznena djela, ali ukoliko se utvrdi da jesu Državno odvjetništvo mora odraditi svoj posao".

Prijavio nije, ali šef HSLS-a poručuje: ''vrijeme je za akciju tužitelja''. "Kada se radi o kupnji zastupnika, zapošljavanju njihove braće, njihove djece, kada se radi o kupnji zastupnica nacionalnih manjina s novcima iz proračuna grada Zagreba za manjine u gradu Zagrebu to je posao DORH-a i policije", rekao je Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a.

Kako je krenuo, Bandić bi brojčano mogao "pokositi" i MOST i SDP - koji, zasad bez dokaza, prozivaju.

"Dvije godine političke trgovine u kojoj je posve jasno da se Plenković uz pomoć pojedinih zastupnika, koji imaju ozbiljne optužbe za teška kaznena djela, održava na vlasti", kaže Davor Bernardić, čelnik SDP-a.

Kod Bandića ništa nije slučajno, kaže Anka Mrak-Taritaš. "To vam je kao med ili da ne kažem nešto drugo, prikuplja sve one koji zuje i koji ne znaju što će, dolaze k njemu. Sigurna sam da će tražiti rekonstrukciju Vlade'', kaže Anka Mrak Taritaš, predsjednica Glasa.

Štromara ne zabrinjavaju veći Bandićevi apetiti. ''Vlada mora biti stabilna. Ako će Vlada biti stabilna bit će puno bolji kvalitetniji uvjeti života u Hrvatskoj", kazao je Štromar.

Ni predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ne misli da će doći do rekonstrukcije. Evo što kaže na kritike na Bandićev račun: "To je pitanje za odgovarajuće strukture koje se bave istraživanjem takvih radnji".

Jednu pravosudnu utakmicu, Bandić je zasad dobio. No, još ga čeka ona za puno ozbiljniju aferu u gradu - slučaj Agram.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr