Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gost Dnevnika Radovan Fuchs

Rastu plaće, sindikati nezadovoljni: "Postoji mogućnost štrajka, sve opcije su otvorene"

Aktualno Galerija Učitelj Učitelj Foto: Vijesti u 17 Liječnik - 2 Liječnik - 2 Foto: Vijesti u 17 Liječnik - 1 Liječnik - 1 Foto: Vijesti u 17 +0 Zdravstveni radnici Galerija 1/4 >>
Plaće za 244.000 zaposlenih u sustavu zdravstva, obrazovanja i ostalim državnim i javnim službama u prosjeku će rasti 13,5 posto. Sindikati zdravstva i dalje ne isključuju štrajk kao mogućnost.

Vlada je predstavila nove koeficijente za državne i javne službe. Plaće će u prosjeku rasti 13,5 posto. 

Iz sindikata kažu da se sada moraju konzultirati sa svojim članstvom, ali sindikati zdravstva i dalje ne isključuju štrajk kao mogućnost.
Nisu posve zadovoljni ni sindikati obrazovanja, plaće možda rastu, ali s inflacijom, kažu, taj se rast neće previše osjetiti.

"Smatram da je naš rad itekako kompleksan i zahtjevan, ali potplaćen. Možemo reći da moja plaća je rasla, ali to ne raste sa životnim troškovima", rekla je Irena Vicković, nastavnica njemačkog jezika i sindikalna povjerenica.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić, sudac - 2 Ivan Turudić Tko je budući šef DORH-a? Kontroverzni sudac se spominje u optužnici USKOK-a, pala mu jedna od najvažnijih presuda u Hrvatskoj

"Mogućnost štrajka je, sve su opcije otvorene, ali o tome ne bi još govorio dok stvarno sve ne vidimo i dok se naši članovi na kraju ne izjasne, da li žele neke sindikalne akcije ili ne žele", rekao je Stjepan Topolnjak iz Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi. 

O plaćama i prijetnjama štrajkom više će reći gost Dnevnika u 19 sati, ministar obrazovanja Radovan Fuchs

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene