Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U blokadi više od 327.000 ljudi

Raste broj blokiranih građana: Nijedna Vlada ništa nije učinila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Raste broj blokiranih građana, a njihov se dug u posljednje tri godine povećao za čak 73 posto.

Prema podacima Fine krajem prošle godine u blokadi je bilo više od 327.000 građana koji duguju ukupno više od 41 milijardu kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sjednica Sabora Izglasane izmjene Ovršnog zakona: Poznato što ne smije biti ovršeno, ukidaju se deložacije do proljeća, smanjuju troškovi postupka Opomena pred ovrhu Računi za struju, vodu, plin... Počinje blokiranje građana? Više od 170.000 prijedloga za ovrhu nakon zastoja zbog korone kreće u realizaciju

Najveći dug je prema financijskim sektoru, zatim prema tvrtkama, građanima i obrtima, prema državi i jedinicama lokalne samouprave te prema telekomunikacijskim tvrtkama.

Više od trećine građana dužno je manje od 10.000 kuna, no njihov dug čini tek 1 posto ukupnog duga.

"Mi nismo tražili otpis duga nikada. Nego dug treba kao takav vratiti, ali da se oslobode onih zateznih kamata, odvjetničkih, javnobilježničkih troškova i sudskih troškova. Međutim, toga se normalno, ne želi nitko odreći. Do dana današnjeg nije ništa učinjeno niti od jedne Vlade. Sve Vlade do sada, što su god donosile, donosile su na štetu blokiranih", kazao je Antun Rupa iz Udruge blokiranih.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene